Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Ontdek de genomineerden

M-krak!

Ard Verelst
Ard behaalde zilver op het Belgisch kampioenschap judo, in zijn gewichtsklasse. Hij behaalde zijn diploma initiator judo en inspireert de jeugd met zijn judoskills. Ook hij is een judoka waar we nog veel van gaan horen!
inge v.
4 1
lees meer

M-krak!

Ward Appels
Ward behaalde brons op het Belgisch kampioenschap judo, in zijn gewichtscategorie, behaalde het diploma initiator en inspireert de jeugd met zijn judoskills. Een judoka waar we nog wel iets van gaan horen!
inge v.
2 0
lees meer

M-krak!

Dries Ponnet
Dries behaalde zilver in 2021 op het Belgisch kampioenschap judo, in zijn gewichtsklasse. Hij is een topjudoka, die hard aan zijn internationale carrière aan het werken is. Naast het vele trainen, werd hij in 2021 mee trainer in onze club en inspireert hij zowel jeugd als volwassenen met zijn judoskills.
inge v.
2 0
lees meer

M-top!

Satori Kwai Mortsel
Dit is de meest leuke en familiale sportclub in Mortsel en heel Vlaanderen! Van zodra we terug buiten mochten, hebben de verschillende takken initiatieven genomen om buiten te kunnen trainen. De club zorgt voor samenhorigheid en zorgt ervoor dat iedereen kan trainen, elk op zijn niveau.
inge v.
2 0
lees meer

M-top!

Mortsel Volley Antwerpen
Mortsel Volley Antwerpen is al meer dan 60 jaar de grootste volleybalfamilie van Mortsel en omstreken. Dankzij de club hebben een 300-tal leden wekelijks een uitlaatklep en een dichte vriendengroep waarop ze kunnen terugvallen. De trainers, vrijwilligers en het bestuur van Mortsel Volley Antwerpen zetten zich elke dag ongelooflijk hard in zodat jonge en oude volleyballers hun favoriete sport kunnen uitoefenen.
Eline O.
19 31
lees meer

M/V

Serge Appels
Sinds 2012 is Serge voorzitter van onze club Satori Kwai Mortsel. We bestaat al 68 jaar en Serge is ondertussen al 10 jaar een geliefde voorzitter! Het allerbelangrijkste voor hem is de familiale sfeer in de vereniging, iedereen is welkom op onze tatami! Hij is, bijna dagelijks, actief op de mat. Als fanatieke judoka, met de zwarte gordel, en als populaire trainer voor onze talrijke jeugd en volwassenen. Buiten onze dojo verspreidt hij de Judo sport en filosofie in de vele Mortselse scholen tijdens sportdagen en op initiaties. En we mogen vooral het vele werk 'achter de schermen' niet te vergeten. Zo heeft hij mee 'TopJudoAntwerpen' opgericht en is als voorzitter uiteraard steeds aanwezig op de vergaderingen van onze overkoepelende federatie 'Judo Vlaanderen'. Ook voor het onderhoud van onze oefenzaal slaagt hij er steeds in om iedereen te motiveren samen even de handen uit de mouwen te steken. En natuurlijk, geen vereniging blijft bestaan zonder een goed feestje, kwis of jaarlijkse barbecue...zelfs dat wil hij niet uit handen geven! Serge, wij zijn er van overtuigd dat dit al 10 jaar een fantastische prestatie is! En dat allemaal naast je drukke professionele dagtaak en in combinatie met je fijne gezin. Onze 240 sportieve leden, verdeeld over de drie afdelingen 'Judo' 'Ju-Jitsu' en 'Escrima' zijn meer dan trots op onze geweldige voorzitter!
Stef G. van Satori Kwai Mortsel
13 12
lees meer
Ontdek ze allemaal

Nog even de categorieën op een rijtje!

30-11-2021

Verenigingen kunnen zichzelf, elkaar, hun leden of vrijwilligers nomineren voor 5 categorieën: 

M-top

Welke vereniging van Mortsel onderscheidde zich in het jaar 2021, op alle gebied, van alle anderen. Wie was de tofste, de beste, de standvastigste, … kortom dé vereniging of socio-culturele organisatie van 2021.

Meer dan

Deze titel is voor de vereniging of organisatie die de eigen grenzen losliet en zichzelf oversteeg. Ze reikte de hand uit naar de maatschappij en trad buiten de eigen werking. Ze zorgde voor verbondenheid en toonden maatschappelijk engagement. Mensen werden hierdoor bij elkaar gebracht.

M-DOD

DOD, dat zijn Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen. M-DOD is dus voor de vereniging die zich in Mortsel onderscheidde van de andere verenigingen door voluit in te zetten op duurzaamheid. Dit jaar stonden 3 doelstellingen centraal :

DOD 10: ongelijkheid verminderen

DOD 12: verantwoorde consumptie en productie (Fairtrade, lokaal...)

DOD 13: klimaatacties (en afval vermijden, andere klimaatacties ...)

M-krak

Iedereen is gelijk, maar eentje sprong er toch uit. Wie behaalde een sport- of cultuurprijs waarmee hij of zij zich vereeuwigde in het collectief geheugen van de club of vereniging, en ver daarbuiten. Welk talent werd in 2021 ontdekt en staat te trappelen om hiermee de komende jaren de wereld te verbazen.

Alle Mortselaars mogen genomineerd worden in deze categorie, ook als ze actief zijn in een vereniging buiten Mortsel! 

M/V

Geen enkele vereniging overleeft zonder tomeloze inzet van de mensen achter de schermen. Tijd om hen uit de coulissen te halen en ze te bedanken. Wie is met andere woorden jullie steun en toevertrouwen. Wie doet de was, draagt zorg voor materialen, draagt nieuwsbrieven rond en biedt daarnaast nog hulp op de meest uiteenlopende gebieden en dat allemaal geheel vrijwillig?

Vooraleer je aan de slag gaat om jouw nominaties voor te dragen, willen we je nog even dit zeggen

Zeg steeds waarom je een vereniging nomineert voor een categorie. Dat hoeft geen drie pagina’s lange motivatiebrief te zijn, gewoon een woordje uitleg. Misschien kennen we de vereniging die jij voordraagt minder goed. Argumenteer dus duidelijk waarom deze vereniging de nominatie verdient. Niet alleen leden van verenigingen nomineren. Ook als burger die geen lid is van een vereniging, kan je verenigingen nomineren.
Niet alleen leden van verenigingen stemmen. Ook als burger kan je een stem uitbrengen. De categorieën zijn nieuw. De eerste drie betreffen de vereniging of organisatie als geheel, de twee laatste richten zich tot individuen.

SPELREGELS VOOR HET STEMMEN

Je mag 1 stem uitbrengen per genomineerde en je mag op maximaal 3 genomineerden per categorie stemmen. Je kan dus in totaal 15 stemmen uitbrengen, verdeeld over de 5 categorieën.

Tot 31 januari mag er gestemd worden.

Meer nieuws & activiteiten

Bekijk de nominaties

Nomineer een kandidaat voor één van de categorieën

Bekijk de nominaties!

M'ies Mortsel

Samen zetten we onze verenigingen in de kijker!

06/12/2021-30/01/2022

Verenigingen nomineren zichzelf, één van hun leden of vrijwilligers voor één of meerdere categorieën

16/12/2021 - 31/01/2022

Stemmen! Burgers kunnen ook verenigingen nomineren als dit nog niet is gebeurd.

18/02/2022

bekendmaking winnaars