home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Ontdek de genomineerden

M/V

Alain van Koeveringe
Alain is een duizendpoot! Als jeugdverantwoordelijke is hij bijna dagelijks op Cantincrode en geeft hij zelf training aan 2 ploegen. Zijn taak is zorgen dat het sportieve beleid van de club wordt gevolgd zodat alle jeugdspelers spelen in de ploeg waar ze op hun niveau hun sport kunnen beoefenen en dat ook de juiste trainer(s) bij de juiste ploeg horen. Buiten dat is hij ook nog zelf speler bij de veteranen en is hij ook nog tennis lid en paddel speler. Dit alles combineert hij nog met zijn job, hij heeft enkele fitness zalen in eigendom die ook moeten geleid worden. Je ziet hij is een echte duizendpoot en sportman in hart en nieren en ja hij is ook bestuurslid van de voetbalafdeling en bestuurder van de vzw. Straffen toebak!!!Mensen als hij verdienen een nominatie. Een stem voor hem is een eerbetoon voor zijn onbezoldigde prestaties, zelfs niet onder het mom van vrijwilligerswerk.
Jan V.
1 1
lees meer

M-top!

Scouts 32/48 St. Albertus - Lieven Gevaert
Omdat deze scouts grenzen verlegd, een steentje bijdraagt aan de maatschappij, heel veel inzet toont vanuit de fantastische leidingsploeg en het aller belangrijkste, hun motto: 'Alles voor de mannekes!'.
Carolien D.
12 9
lees meer

M/V

Alain Van Koeveringe
Simpel: Alain ademt, drinkt en eet Cantincrode.
Jan V.
0 0
lees meer

Meer dan!

MOzaîek vzw (Mozaïek van Mortsel vzw)
We willen MOzaîek vzw nomineren in de categorie 'Meer dan' omdat ze in het moeilijke coronajaar toch de krachten heeft kunnen verenigen, vanuit de vroegere diversiteitsraad, en nieuwe initiatieven heeft ontwikkeld om onze kleurrijke samenleving te bevorderen. In samenwerking met de Mondiale Raad, maar ook met de steun van verenigingen zoals In de Buurt, hebben we opnieuw Mortsel Mundo (Proef de Wereld) georganiseerd tijdens de jaarmarkt. Daarna hebben we onze wenskaarten-actie gedaan en zijn we gestart met de MOzaîek-wandelingen. Daar wordt via bezoek, ontmoeting en toelichting de geschiedenis van de diversiteit in Mortsel in een positief daglicht gezet. MOzaîek vzw past in de categorie 'Meer dan' omdat het vertrekt vanuit het sociaal engagement van een groeiende groep vrijwilligers die voor verbinding werken, tegen uitsluiting. Iedereen met boeiende plannen in die zin krijgt de steun van de vereniging.
Erik V.
2 1
lees meer

M-top!

Voetbal damesploegen van Cantincrode
De afdeling damesvoetbal op Cantincrode bestaat dit jaar 20 jaar. Niet evident om toen met een dames elftal te starten in een sport gedomineerd door mannen. Zowel bij Cantincrode als bij het toenmalige KVV was dit nieuw. Trui, de echtgenote van een speler bij Cantincrode stelde me destijds de vraag of ze met damesvoetbal mocht starten en zo geschiede: de start was gegeven. We waren dan ook de eerste damesploeg op Mortsels grondgebied. Er moesten wel wat problemen opgelost worden zoals: waar trainen en wanneer, welke cabines etc. Speelster kwamen vooral uit de Mortselse scouts groepen en daarom was het speeluur 12.30uur zodat de speelsters nog juist op tijd waren na hun scouts activiteit. Tijdens de eerste jaren werd er niet competitief gespeeld en moest de thuisploeg zelf nog een scheidsrechter aanbrengen. Na op en af qua aantallen hebben we nu 2 teams en een totaal van 50 speelsters. Trainers werden door de speelsters zelf aangebracht en gelukkig was daar geen groot verloop bij deze. Hier even een opsomming van de trainers, allen vrijwilligers zonder vergoeding Trui, Michel, Farid, Jan G, Kristof en dan nu de huidige Seppe, Max en Stef. Na verloop van tijd kreeg dan toch het damesvoetbal zijn verdiende plaats en kunnen de supporters genieten van mooi en gracieus voetbal, waarin het recreatieve en de amicale sfeer nog altijd de bovenhand heeft. Dit en het feit dat dit zeker de emancipatie van de dames in het voetbal heeft geholpen, verdient zeker een nominatie Jan VL
Jan V.
2 0
lees meer

Meer dan!

Art To Move VZW
Art To Move VZW (circusschool Mortsel) wil als nieuwe vereniging circus toegankelijk maken voor iedereen en wil daarnaast kinderen, jongeren en volwassenen op een creatieve manier aan het werk laten gaan. Dit deden ze reeds door mee te werken aan het samen op stap project van de gemeente en een Rope Skipping-circus kamp te organiseren in samenwerking met Skip Up. Ze organiseerden ook al verschillende workshops in Bar Brial en gaan samen met Kaleidoscoop een project opstarten voor kunst en cultuur voor kinderen in vakanties!
Lauro C.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal

Nog even de categorieën op een rijtje!

30-11-2021

Verenigingen kunnen zichzelf, elkaar, hun leden of vrijwilligers nomineren voor 5 categorieën: 

M-top

Welke vereniging van Mortsel onderscheidde zich in het jaar 2021, op alle gebied, van alle anderen. Wie was de tofste, de beste, de standvastigste, … kortom dé vereniging of socio-culturele organisatie van 2021.

Meer dan

Deze titel is voor de vereniging of organisatie die de eigen grenzen losliet en zichzelf oversteeg. Ze reikte de hand uit naar de maatschappij en trad buiten de eigen werking. Ze zorgde voor verbondenheid en toonden maatschappelijk engagement. Mensen werden hierdoor bij elkaar gebracht.

M-DOD

DOD, dat zijn Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen. M-DOD is dus voor de vereniging die zich in Mortsel onderscheidde van de andere verenigingen door voluit in te zetten op duurzaamheid. Dit jaar stonden 3 doelstellingen centraal :

DOD 10: ongelijkheid verminderen

DOD 12: verantwoorde consumptie en productie (Fairtrade, lokaal...)

DOD 13: klimaatacties (en afval vermijden, andere klimaatacties ...)

M-krak

Iedereen is gelijk, maar eentje sprong er toch uit. Wie behaalde een sport- of cultuurprijs waarmee hij of zij zich vereeuwigde in het collectief geheugen van de club of vereniging, en ver daarbuiten. Welk talent werd in 2021 ontdekt en staat te trappelen om hiermee de komende jaren de wereld te verbazen.

Alle Mortselaars mogen genomineerd worden in deze categorie, ook als ze actief zijn in een vereniging buiten Mortsel! 

M/V

Geen enkele vereniging overleeft zonder tomeloze inzet van de mensen achter de schermen. Tijd om hen uit de coulissen te halen en ze te bedanken. Wie is met andere woorden jullie steun en toevertrouwen. Wie doet de was, draagt zorg voor materialen, draagt nieuwsbrieven rond en biedt daarnaast nog hulp op de meest uiteenlopende gebieden en dat allemaal geheel vrijwillig?

Vooraleer je aan de slag gaat om jouw nominaties voor te dragen, willen we je nog even dit zeggen

Zeg steeds waarom je een vereniging nomineert voor een categorie. Dat hoeft geen drie pagina’s lange motivatiebrief te zijn, gewoon een woordje uitleg. Misschien kennen we de vereniging die jij voordraagt minder goed. Argumenteer dus duidelijk waarom deze vereniging de nominatie verdient. Niet alleen leden van verenigingen nomineren. Ook als burger die geen lid is van een vereniging, kan je verenigingen nomineren.
Niet alleen leden van verenigingen stemmen. Ook als burger kan je een stem uitbrengen. De categorieën zijn nieuw. De eerste drie betreffen de vereniging of organisatie als geheel, de twee laatste richten zich tot individuen.

SPELREGELS VOOR HET STEMMEN

Je mag 1 stem uitbrengen per genomineerde en je mag op maximaal 3 genomineerden per categorie stemmen. Je kan dus in totaal 15 stemmen uitbrengen, verdeeld over de 5 categorieën.

Tot 31 januari mag er gestemd worden.

Meer nieuws & activiteiten

Bekijk de nominaties

Nomineer een kandidaat voor één van de categorieën

Bekijk de nominaties!

M'ies Mortsel

Samen zetten we onze verenigingen in de kijker!

06/12/2021-30/01/2022

Verenigingen nomineren zichzelf, één van hun leden of vrijwilligers voor één of meerdere categorieën

16/12/2021 - 31/01/2022

Stemmen! Burgers kunnen ook verenigingen nomineren als dit nog niet is gebeurd.

18/02/2022

bekendmaking winnaars