Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Viering winnaars M'ies 2023

01-03-2024

Wie zijn dé grote winnaars van de Mortselse M’ies 2023?

Op 28 februari maakten we de winnaars bekend.  De prijsuitreiking vond plaats in de Mark Liebrecht Schouwburg. Vervolgens mochten de verenigingen, vrijwilligers en krakken genieten van een hapje en een drankje tijdens de receptie 't Parkske.

 In totaal werden meer dan 3000 stemformulieren ingevuld, goed voor bijna 7500 stemmen.

Dit zijn de winnaars:

 Categorie M-TOP - De vereniging of organisatie die zich het voorbije jaar op alle gebied onderscheidde van de anderen:

·        1e plaats Famuse met 491 stemmen

·        2e plaats Scouts 32/48 St. Albertus- Lieven Gevaert met 354 stemmen

·        3e plaats Flipper Mortsel vzw met 310 stemmen

 Categorie MINI-KRAK - Wie was hét -18-jarige talent van Mortsel:

·        1e plaats Andrev Konovalov van Satori Kwai met 388 stemmen

·        2e plaats Roxanne Verschueren van La Fidelité-Constantia vzw (FCM) met 227 stemmen

·        3e plaats Bo Vranckx van La Fidelité-Constantia vzw (FCM) met 204 stemmen

 Categorie MAXI-KRAK - Wie was het +18-jarige talent van Mortsel:

·        1e plaats Lieve Van Den Wouwer van La Fidelité-Constantia vzw (FCM) met 263 stemmen

·        2e plaats Paul Crauwels van Satori Kwai met 261 stemmen

·        3e plaats Dries Ponnet van Satori Kwai met 260 stemmen

 Categorie M-Vrijwilliger - Welke vrijwilliger, actief in een Mortselse vereniging, verdient dit jaar een plaats op het podium:

·        1e plaats Edwina Stoot van Scouts 32/48 met 422 stemmen

·        2e plaats Paul Pauwels van Satori Kwai met 268 stemmen

·        3e plaats Griet Lambrecht van Natuurpunt met 258 stemmen

 

Meer nieuws & activiteiten

Wie wint de M'ies van 2023?

De nominaties

Ontdek de genomineerden

M- VRIJWILLIGER

Wie was dé vrijwilliger van jouw (Mortselse) vereniging in 2023?

Koen Puimège
We nomineren met veel plezier Koen Puimège als vrijwilliger van het jaar. Koen is al jaren een belangrijke vrijwilliger en bestuurder van Mortsel Volley Antwerpen. Zijn tomeloze energie en grote inzet zijn een bron van inspiratie voor al onze clubleden. Koen is altijd actief. Scheidsen, tappen, vergaderingen volgen, evenementen organiseren, noem maar op. Hij staat altijd klaar om te helpen waar het nodig is. Doe daar nog een goede portie humor bij en we weten waarom hij zo geliefd is in onze club - en dus ook waarom hij de prijs van vrijwilliger van het jaar verdient.
Eline O.
0 0
lees meer

M-TOP 2023

Welke vereniging was DE vereniging van 2023? 

 

FCM vzw: La Fidélité - Constantia Mortsel, Anno 1825
FCM vzw, in 2023 uitgegroeid tot de grootste boogschuttersclub van Vlaanderen, nomineren we met trots voor de M-ies awards van Mortsel. Dit omwille van onze toewijding aan natuurboogschieten, een unieke mix van sport, natuurbeleving en ontspanning. Als voorlopers in 3D-archery, een vorm van boogschieten in natuurlijke settings, onderscheiden we ons zowel sportief als ecologisch. We zijn bijzonder trots op onze gezinsgerichte benadering. FCM bevordert gezinsbetrokkenheid met voordelige lidmaatschappen, waardoor de sport toegankelijk wordt voor alle leeftijden. Ons diverse aanbod, van traditioneel tot ultramoderne compound bogen, zorgt ervoor dat elke boogschutter, ongeacht niveau of voorkeur, zich thuis voelt bij FCM. Onze faciliteiten en expertise garanderen zowel recreatief als competitief boogschieten op wereldvlak. Bijzondere aandacht gaat uit naar onze jeugdwerking. We engageren ons om jongeren, vooral uit stedelijke omgevingen, actief te betrekken bij sport in de natuur. Dit programma combineert fysieke activiteit met ecologisch bewustzijn, wat bijdraagt aan een gezonde levensstijl en respect voor de natuur. FCM vzw is meer dan een club, het is een gemeenschap waar sport, natuur en familie samenkomen. Het motiveert ons om onze missie verder te zetten: boogschieten promoten als een gezonde, ecologisch verantwoorde en familievriendelijke sport. FCM is een voorbeeld van hoe sport en natuur harmonieus kunnen samengaan.

GA NAAR HET STEMFORMULIER
Luc K.
0 4
lees meer

M- VRIJWILLIGER

Wie was dé vrijwilliger van jouw (Mortselse) vereniging in 2023?

Paul Pauwels
Paul is veel meer dan een M-vrijwilliger voor Satori Kwai Mortsel. Hij draagt onze club zijn warm hart toe. Al jaar en dag geeft Paul trainingen ju-jitsu en escrima, en is hij bestuurslid. In 1974 had Paul zijn 1e ju jitsu training en zal in 2024 een halve eeuw op de tatami staan. In 2022 behaalde hij de 10e dan bij ju-jitsu, de hoogst haalbare graad. Ook in escrima behaalde hij de hoogste graad, pangulong guro genaamd. Hij is initiatiefnemer voor verschillende clubactiviteiten, zoals de taikai en marathontraining. Dank zij zijn inspirerende trainingen is hij gekend in vele landen, waar hij trainingen gaat geven, bijwonen en onderhoudt hij de nauwe contacten zodat hij deze fantastische evenementen kan organiseren. Verder is dank zij hem een jaarlijks eetfestijn in het leven geroepen, telkens met een ander land als gastronomisch thema. Hij heeft een goed zicht op alle taken die dienen te gebeuren op de tweemaandelijkse ’s Tofdagen, dat hij dan ook trekt, en onder de aanwezige helpers de taken verdeelt. Zijn liefde voor de sport gaat verder dan de grenzen van Satori Kwai Mortsel. In 2000 werd hij mede-oprichter van de Vlaamse Ju Jitsu Federatie vzw, werd er Algemeen Technisch Directeur vanaf 2005 en sinds 2012 is hij ere-technisch directeur. Sinds 2020 is Paul voorzitter van de ‘Styles and Grading Commission’ van de JJIF en sinds 2023 is hij voorzitter van de Ethische Commissie van de VJJF Zoals je al leest, Paul is meer dan een vrijwilliger! Stemmen maar!
inge v.
0 0
lees meer

M-TOP 2023

Welke vereniging was DE vereniging van 2023? 

 

Scouts 32/48 (St. Albertus - Lieven Gevaert)
Den 3248 van Mortsel is een heuse familie. Elke zondag staat een 60-koppige leidingsploeg klaar om het beste van zichzelf te geven onder hun motto "alles voor de mannekes", dat pronkt op elke leidingstrui. Die mannekes komen terecht in een hechte vriendengroep van mensen, die elkaar anders misschien minder snel hadden gevonden. Scouts 32/48 zorg voor een gemeenschapsgevoel tussen jong en oud. Zo kan je doorheen het jaar van eindeloze activiteiten genieten, van sjorringsfeesten tot een quiz, van vrijdag caféavond tot het hoogtepunt van het jaar, de kampzomer. In al die activiteiten worden zij gesteund door het oudercomité dat zich grenzeloos inzet voor een scouts die steeds groter en steeds mooier wordt. Scouts 32/48? Dat is samenzijn. Dat is DE vereniging van Mortsel, elk jaar.

GA NAAR HET STEMFORMULIER
Merel V.
0 0
lees meer

M-TOP 2023

Welke vereniging was DE vereniging van 2023? 

 

Five Elements Shaolin Kempo
Al twintig jaar lang zet de krijgssportvereniging Five Elements in Mortsel zich in voor de gemeenschap. De club, onder leiding van Sven Dedoncker, biedt een warm en toegankelijke omgeving voor iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht. De focus ligt op sport, discipline en respect. Five Elements is gebaseerd op de eeuwenoude kunst van Shaolin Kempo. Deze krijgskunst staat voor fysieke kracht, mentale veerkracht en een positieve levenshouding. De impact van Five Elements op de Mortselse gemeenschap is groot. De club heeft niet alleen bijgedragen aan de fysieke gezondheid van haar leden, maar ook aan de sociale cohesie binnen de stad. Door de positieve waarden van Shaolin Kempo te verspreiden, heeft de club een blijvende impact gehad op de gemeenschap. Een aantal voorbeelden Sportieve prestaties: Five Elements-leden hebben op verschillende nationale en internationale toernooien prijzen gewonnen. Dit heeft bijgedragen aan het imago van Mortsel als sportieve stad. Sociaal engagement: Five Elements organiseert regelmatig activiteiten voor de gemeenschap, zoals workshops, evenementen en sportdagen. Dit helpt om mensen met elkaar in contact te brengen en om de sociale contacten te versterken. Persoonlijke ontwikkeling: Five Elements-leden geven aan dat de club hen heeft geholpen om zich zowel fysiek als mentaal te ontwikkelen. Ze voelen zich sterker, zelfverzekerder en beter in staat om met uitdagingen om te gaan.

GA NAAR HET STEMFORMULIER
reinout g.
0 0
lees meer

M- VRIJWILLIGER

Wie was dé vrijwilliger van jouw (Mortselse) vereniging in 2023?

Sven De Doncker
Al twintig jaar lang zet Sven De Doncker zich belangeloos in voor de Five Elements Martial Arts Club in Mortsel. De club is een baken van positiviteit in de gemeenschap en biedt een warm en toegankelijke omgeving voor iedereen, ongeacht leeftijd of geslacht. De focus ligt op sport, discipline en respect. Hij is een mentor, een motivator en een gids voor allen. Zijn toewijding gaat verder dan de fysieke dojo( sportzaal) ; hij is altijd bereid om zijn tijd en energie te geven om zijn leerlingen en bewoners van Mortsel te helpen groeien. De impact van Sven Dedencker reikt verder dan de muren van de dojo. Zijn leerlingen hebben geleerd om discipline, respect en zelfbeheersing te ontwikkelen. Deze waarden hebben hen geholpen om succesvol te zijn in hun persoonlijke en professionele leven. De familie en vrienden van de leerlingen hebben ook baat gehad bij Svens werk. Ze hebben gezien hoe hun dierbaren zijn gegroeid als individuen en als leden van de gemeenschap. Sven De Doncker verdient niet alleen een plek als vrijwilliger van het jaar 2023, maar ook als een inspirerend voorbeeld van toewijding, passie en gemeenschapsgeest. Laten we gezamenlijk onze stemmen verheffen op de website van Mortsel en deze opmerkelijke man erkennen voor zijn uitzonderlijke bijdrage aan het welzijn van onze stad.
reinout g.
0 0
lees meer
Ontdek ze allemaal

M'ies 2023

Met dit project willen we onze verenigingen, talenten en vrijwilligers jaarlijks in de kijker zetten.

Vanaf 1 december 2023 tot en met 10 januari 2024

Verenigingen nomineren zichzelf, één van hun leden en/of vrijwilligers.

28 februari 2024

Bekendmaking en viering winnaars M'ies 2023