Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

M-DOD: welke vereniging zette zich in voor de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen?

4
11

Deze nominaties werden reeds ingediend

Willekeurig
Populair
Recent
Oxfam vrijwilligers Mortsel
Graag nomineer ik de groep vrijwilligers die de drijvende kracht zijn achter de Oxfam wereldwinkel en zich inzetten voor alle duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. 
Annemie .
0 0
lees meer
In de Buurt vzw - Vrijwilligersploeg Geefwinkel
De geefwinkel van 'In de Buurt" biedt ondersteuning aan kwetsbare gezinnen. Daarbij wordt effectief gewerkt rond de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen DOD10-ongelijkheid verminderen en DOD12-verantwoorde consumptie. Het team van vrijwilligers is zich tijdens corona en op de nieuwe locatie van het Fort 4 blijven inzetten om onze bezoekers verder te helpen met materiaal waaraan nood was. Mensen brengen nog bruikbare zaken naar onze geefwinkel omdat ze weten dat de zaken die ze geven een nuttig tweede leven kunnen leiden. Een paar laarsjes maat 37, speelgoed, baby-uitzet, kookgerei, een kinderfiets voor een 6-jarige, schoolbenodigdheden, een winterjas voor zowel tiener als volwassene, ...:, alles wordt netjes gesorteerd en komt uiteindelijk terecht bij iemand die het kan gebruiken. Het lijken kleine zaken, maar voor vele gezinnen maakt dit een groot verschil. www.indebuurtvzw.be
Filip U.
12 10
lees meer
Satori Kwai Mortsel
Duurzaamheid zit eigenlijk in ons club DNA. Respect is heel belangrijk in onze club: respect voor elkaar, en ook voor de omgeving. Is er iets stuk: niet direct weggooien en nieuw kopen. Neen, we zullen altijd eerst bekijken of we het niet (zelf) kunnen repareren. Of misschien kunnen we het (deels) recupereren op een andere manier. Zo worden judogi's verhuurd (kinderen hebben nu eenmaal de neiging er nogal snel uit te groeien). Als zo een judogi versleten is 'beyond repair', gaat het in de voddenmand, en wordt zo nog gebruikt om te poetsen. De koffieresten worden niet in bij het restafval gegooid, maar strooien we uit in onze daktuin: goed voor de plantjes. De stopjes worden van de plastic flessen gescheiden, en apart verzameld. Blikjes worden samengeperst alvorens ze in de PMD zak te belanden. Afval wordt sinds jaren gesorteerd zoals het hoort. Tijdens de tweemaandelijkse ‘s Tofdagen zijn we ook regelmatig MooiMakers: opruimen van het afval op buitenterrein en in de berm. Allemaal (kleine) inspanningen die we blijven uitoefenen om in een zo aangenaam mogelijke omgeving te kunnen/mogen blijven sporten.
Serge A.
0 1
lees meer
Natuurpunt Mortsel
Natuurpunt Mortsel heeft meer dan 960 Mortselse leden. We zetten ons in voor het behoud en ontwikkeling van de natuur in Mortsel en dragen daardoor bij aan het beschermen en versterken van de biodiversiteit in Mortsel, wat bijdraagt tot meer klimaatneutraliteit in onze stad.
Erik V.
1 0
lees meer