Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Ontdek de genomineerden

Willekeurig
Populair
Recent

M/V

John Beeckmans
Ik nomineer John Beeckmans, onze voorzitter. Wij bestaan in september reeds 22 jaar tot vorig jaar juni onder leiding van John . Heel onverwacht hebben we in juni 2021 afscheid moeten nemen van hem. Hij was erg gedreven, had voor iedereen een vriendelijk woord klaar, maakte ons maandblad met hart en ziel, stond altijd met een grapje klaar.Na een korte pauze zijn we er in september terug ingevlogen (zoals we hem aan zijn ziektebed beloofd hebben) en dansen terug 3 keer per week (dinsdag, woensdag en donderdagavond) steevast onze dansjes, (voorval op countrymuziek) zonder hem. Zijn vrouw, onze lerares geeft nog steeds les. John het gaat je goed, wij missen je !
Annie V.
21 29
lees meer

M-DOD

de vrijwilligers van de VZW indebuurt
De vrijwilligers slaagden, en slagen, erin om ook tijdens de pandemie, met alle beperkingen, zorg te dragen voor mensen in armoede. Ze doen dit via wekelijkse voedselbedeling - van voedseloverschotten - via hun 'winkel', waar kleding, speelgoed en andere spullen tweedehands - circulaire economie - gratis aangeboden worden. En ze doen dit vooral met heel veel graag zien, de onmisbare lijm in onze samenleving!
greet L.
0 3
lees meer

M/V

Lise Sierens
Gewoon, om wie je bent, wat je doet en wat (hopelijk) nog allemaal zal doen! D&V loves you!
Daan S.
19 78
lees meer

M-top!

Five Elements Shaolin Kempo
Sinds 2003 kan je bij Five Elements terecht voor Shaolin Kempo, een Chinese krijgskunst. In een warme en toegankelijke sfeer waar iedereen welkom is, staan sport, traditie, plezier en vriendschap centraal. Ook tijdens de pandemie bleven de lesgevers zich inzetten om, desondanks de soms moeilijke maatregelen, toch les te kunnen blijven geven en zochten ze steeds een oplossing om ervoor te zorgen dat de leden zich konden ontspannen op een veilige manier.
Sven D.
5 4
lees meer

M-top!

Voetbal damesploegen van Cantincrode
De afdeling damesvoetbal op Cantincrode bestaat dit jaar 20 jaar. Niet evident om toen met een dames elftal te starten in een sport gedomineerd door mannen. Zowel bij Cantincrode als bij het toenmalige KVV was dit nieuw. Trui, de echtgenote van een speler bij Cantincrode stelde me destijds de vraag of ze met damesvoetbal mocht starten en zo geschiede: de start was gegeven. We waren dan ook de eerste damesploeg op Mortsels grondgebied. Er moesten wel wat problemen opgelost worden zoals: waar trainen en wanneer, welke cabines etc. Speelster kwamen vooral uit de Mortselse scouts groepen en daarom was het speeluur 12.30uur zodat de speelsters nog juist op tijd waren na hun scouts activiteit. Tijdens de eerste jaren werd er niet competitief gespeeld en moest de thuisploeg zelf nog een scheidsrechter aanbrengen. Na op en af qua aantallen hebben we nu 2 teams en een totaal van 50 speelsters. Trainers werden door de speelsters zelf aangebracht en gelukkig was daar geen groot verloop bij deze. Hier even een opsomming van de trainers, allen vrijwilligers zonder vergoeding Trui, Michel, Farid, Jan G, Kristof en dan nu de huidige Seppe, Max en Stef. Na verloop van tijd kreeg dan toch het damesvoetbal zijn verdiende plaats en kunnen de supporters genieten van mooi en gracieus voetbal, waarin het recreatieve en de amicale sfeer nog altijd de bovenhand heeft. Dit en het feit dat dit zeker de emancipatie van de dames in het voetbal heeft geholpen, verdient zeker een nominatie Jan VL
Jan V.
2 0
lees meer

M/V

Els Roels
Els Roels is de voorzitter van zwemclub Flipper. Al jarenlang zet zij zich in voor de zwemclub en zorgt zij, ook in moeilijke tijden dat alles vlekkeloos blijft verlopen.
Tim A.
0 4
lees meer
Ontdek ze allemaal

Nog even de categorieën op een rijtje!

30-11-2021

Verenigingen kunnen zichzelf, elkaar, hun leden of vrijwilligers nomineren voor 5 categorieën: 

M-top

Welke vereniging van Mortsel onderscheidde zich in het jaar 2021, op alle gebied, van alle anderen. Wie was de tofste, de beste, de standvastigste, … kortom dé vereniging of socio-culturele organisatie van 2021.

Meer dan

Deze titel is voor de vereniging of organisatie die de eigen grenzen losliet en zichzelf oversteeg. Ze reikte de hand uit naar de maatschappij en trad buiten de eigen werking. Ze zorgde voor verbondenheid en toonden maatschappelijk engagement. Mensen werden hierdoor bij elkaar gebracht.

M-DOD

DOD, dat zijn Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen. M-DOD is dus voor de vereniging die zich in Mortsel onderscheidde van de andere verenigingen door voluit in te zetten op duurzaamheid. Dit jaar stonden 3 doelstellingen centraal :

DOD 10: ongelijkheid verminderen

DOD 12: verantwoorde consumptie en productie (Fairtrade, lokaal...)

DOD 13: klimaatacties (en afval vermijden, andere klimaatacties ...)

M-krak

Iedereen is gelijk, maar eentje sprong er toch uit. Wie behaalde een sport- of cultuurprijs waarmee hij of zij zich vereeuwigde in het collectief geheugen van de club of vereniging, en ver daarbuiten. Welk talent werd in 2021 ontdekt en staat te trappelen om hiermee de komende jaren de wereld te verbazen.

Alle Mortselaars mogen genomineerd worden in deze categorie, ook als ze actief zijn in een vereniging buiten Mortsel! 

M/V

Geen enkele vereniging overleeft zonder tomeloze inzet van de mensen achter de schermen. Tijd om hen uit de coulissen te halen en ze te bedanken. Wie is met andere woorden jullie steun en toevertrouwen. Wie doet de was, draagt zorg voor materialen, draagt nieuwsbrieven rond en biedt daarnaast nog hulp op de meest uiteenlopende gebieden en dat allemaal geheel vrijwillig?

Vooraleer je aan de slag gaat om jouw nominaties voor te dragen, willen we je nog even dit zeggen

Zeg steeds waarom je een vereniging nomineert voor een categorie. Dat hoeft geen drie pagina’s lange motivatiebrief te zijn, gewoon een woordje uitleg. Misschien kennen we de vereniging die jij voordraagt minder goed. Argumenteer dus duidelijk waarom deze vereniging de nominatie verdient. Niet alleen leden van verenigingen nomineren. Ook als burger die geen lid is van een vereniging, kan je verenigingen nomineren.
Niet alleen leden van verenigingen stemmen. Ook als burger kan je een stem uitbrengen. De categorieën zijn nieuw. De eerste drie betreffen de vereniging of organisatie als geheel, de twee laatste richten zich tot individuen.

SPELREGELS VOOR HET STEMMEN

Je mag 1 stem uitbrengen per genomineerde en je mag op maximaal 3 genomineerden per categorie stemmen. Je kan dus in totaal 15 stemmen uitbrengen, verdeeld over de 5 categorieën.

Tot 31 januari mag er gestemd worden.

Meer nieuws & activiteiten

Bekijk de nominaties

Nomineer een kandidaat voor één van de categorieën

Bekijk de nominaties!

M'ies Mortsel

Samen zetten we onze verenigingen in de kijker!

06/12/2021-30/01/2022

Verenigingen nomineren zichzelf, één van hun leden of vrijwilligers voor één of meerdere categorieën

16/12/2021 - 31/01/2022

Stemmen! Burgers kunnen ook verenigingen nomineren als dit nog niet is gebeurd.

18/02/2022

bekendmaking winnaars