Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Geef jouw mening

Laten weten wat jij vindt van het proefproject.

54
32
Geef zelf je mening

Deze meningen werden reeds ingediend

Willekeurig
Populair
Recent
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 54 bijdragen
Verschuiving van het probleem.
Hoe kortzichtig is het om het probleem van de ene straat naar de andere te verschuiven. Er is nu massaal veel sluipverkeer naar de Prins Leopoldlei (is bovendien een fietsstraat en zorgt voor onveilige situaties). Wat is de volgende stap? Verplaatsen naar de volgende straat? Graag uniforme aanpak: ofwel nergens sluipverkeer mijden, ofwel in alle woonwijken/woonstraten.
joke d.
0 0
Log in om te stemmen
Niet vrij verplaatsen eigen wijk en meer druk op andere straten
We zijn met bewoners van omliggende straten niet meer vrij om te verplaatsen voor dagelijks verkeer en parkeren. Ik moet onnodig 2x rondrijden en op de Mechelsesteenweg is het veel langer aanschuiven nu. Drukte verplaatst zich naar omliggende straten Floralaan, Prins Leopoldlei (fietsveilige straat), Molenstraat enz. Uren zijn onaangepast. Uren zijn beter 7.30 u tot 9u en 15.30 tot 18u. Nummerplaatherkenning voor bewoners zoals in Edegem kan ook een oplossing zijn indien dit project perse moet doorgaan. Maar liever gewoon verbod verwijderen! Het probleem wordt verplaatst en bewoners moeten omwegen maken en in langere file staan.
Line M.
0 0
Log in om te stemmen
Onnodig
Het is onnodig om dit bord hier te zetten. het zorgt voor meer verkeer in de rustige floralaan en het zorgt er ook voor dat meer mensen rond moeten rijden via de kerk.
Victor N.
0 0
Log in om te stemmen
Afschaffen
In plaats van een verbod kan je beter kijken hoe er meer doorstroom kan zijn vanuit deze as. Vooreerst zijn de lichten hier enorm fout afgesteld, soms staat het licht maar luttele seconden op groen. Dit is om problemen vragen. Schaf ook de fietsers knopjes af, zij moeten ook mee rouleren in het systeem van lichten. Telkens zij op het knopje duwen krijgen ze voorrang op auto’s. Ik ben pro fietsen, maar in verkeer is dit voor problemen vragen. Schaf ook de enkel richting aan Mortsel Dorp af, dit is een weg die nu door vele ook niet genomen kan worden en iedereen wijkt uit naar het Gemeenteplein. En misschien een gouden tip, laat de schepen van verkeer of wie er ook voor verantwoordelijk is eens een ochtendje/avondje tijdens deze uren op verkenning gaan en pak de problematiek in Mortsel deftig aan!
Lynne D.
0 0
Log in om te stemmen
Schandalig
Totaal absurd : verlegt gewoon probleem naar Molenstraat en St Benedictusstraat of Prins Leopoldlei. Dit is GEEN oplossing ! Vanuit Oudebaan via Molenstraat is levensgevaarlijk met al de fietsende scholieren van Atheneum. Om via de Prins Leopoldlei te proberen moet je eerst lang in de file staan. Goe bezig verantwoordelijke idioten bestuur Mortsel.
Vera Z.
0 1
Log in om te stemmen
VOOR
Dit is duidelijk een stap in de goede richting tegen het toenemend sluipverkeer. Verder belangrijke stap om de omgeving daar veiliger te maken voor fietsers. Vaak stond er lange file in de Christus Koninglaan, waardoor het moeilijk en gevaarlijk was om van parking Vismarkt naar de Floralaan te gaan tussen al die auto's.
Ingrid A.
0 1
Log in om te stemmen
Pas eerst de situatie aan de Mechelsesteenweg-Statielei-Antwerpsestraat aan voor andere wegen af te sluiten!
Zoveelste knip die het quasi onmogelijk maakt om Mortsel te passeren. Alle verkeer wordt via Mechelsesteenweg-Statielei-Antwerpsestraat gepusht waardoor het kruispunt Gemeenteplein nog meer verzadigd wordt. Verbeter eerst de situatie daar voor alle andere wegen af te sluiten! Al eens gedacht om de tramlijn ondergronds te steken. In antwerpen doen ze dat met veel succes. Zou veel problemen oplossen. Dan moeten mensen niet andere wegen zoeken om dit verkeersinfarct op het gemeenteplein te omzeilen!
Jan O.
0 0
Log in om te stemmen
Fileleed vanuit de Prins Leopoldlei
Dinsdag avond 31 oktober rond 19:00 uur. Pizzaatje gaan eten in Bar Italia… en ja « e un chaos organisato… » Een tiental auto’s staan aan te schuiven om op het stadsplein te geraken. De lus van het stadsplein van de Statielei tot aan de lichten van de Sint Benedictusstraat is een lange file. Auto’s die het plein willen oversteken blokkeren het doorgaand verkeer richting Lier… Blijkbaar zijn de automobilisten binnen de twee weken geconditioneerd? De knip is tijdens de vakantie open … Maar iedereen heeft er het raden naar. Ook buurtbewoners., niet? En o ja de Prins Leopoldlei is een fietsstraat, geen filestraat., nooit geweest, nu niet, nooit! (Niet zeker of het filmpje wordt opgeladen)
Arnaud d.
0 1
Log in om te stemmen
Floralaan
Verschrikkelijk om steeds weer straten af te sluiten en aan te passen en de plotse impact voor andere straten in de buurt. Mensen betalen veel geld voor aankoop woning en plots wordt deze straat druk door een knip, zoals bv deze van de Floralaan. Laat alles AUB zoals het is!
Kurt V.
0 0
Log in om te stemmen
Waar eindigt dit?
De Stad Mortsel sluit zijn bewoners almaar meer op in de eigen wijk. Met deze nieuwe knip wordt het verkeer richting Fortstraat (en Borsbeek, waar ik enkele malen per week moet zijn) en Liersesteenweg nu naar de Molenstraat/Sint-Benedictusstraat of de Prins Leopoldlei geduwd. Tot ook daar de bewoners weer zullen protesteren en ook daar verkeer onmogelijk wordt gemaakt? Op de duur kan je als Mortselaar die voor sommige verplaatsingen tijdens de 'geknipte' uren de auto wel moet gebruiken, geen kant meer op. Haal die rare en verwarrende "proefopstellingen", die ook nergens aangekondigd worden, tot je er vlak voor staat, en die uiteindelijk toch altijd definitief worden, weer weg. Spreid het verkeer, zo spreid je ook de overlast.
Patricia D.
0 1
Log in om te stemmen
Uren onaangepast
Over het principe zou ik kunnen instemmen MAAR waarom zo'n uurrooster.... Waarom geen eenvormige regels met Edegem ???? 7h30 - 9h en 15h - 18h Het is meer dan voldoende om het sluipverkeer te verminderen en de scholieren te vrijwaren. Een andere probleem is de toegankelijkheid van het station Mortsel Oude God ! Nb : gisteren proefproject kerkstraat , om 10h10 was het bord nog niet veranderd !!!
Michel B.
0 0
Log in om te stemmen
verkeersdrukte verlegd, gevangen in mijn straat
Hierom is uw proefopstelling een absolute mislukking: 1. Verkeersveiligheid = ramp = 0 of eigenlijk MIN 100% Ik moet nu vanuit mijn eigen straat ofwel via de Mortselveldenlaan waar het kruispunt zo smal gemaakt is dat fietsers-wagens-Bromfietsen-voetgangers allemaal tegelijk door zo’n smal stukje moeten met de nodige gevaren en frustraties van dien. Of ik kan langs de Molenstraat waar alweer fietsers en voetgangers van 3 kanten tegelijk komen, wagens ook … Bovendien kom ik in beide gevallen langs scholen en langs het plein langs geen enkele school. 2. Verkeersdrukte enkel verlegd NIET OPGELOST Zoals gezegd verlegt u het verkeer enkel naar andere – reeds drukke – straten en is de alternatieve weg via het dorpsplein st benedictus ook afgesloten (overigens ook een idiote beslissing) 3. Belasting voor de andere omgeving Ik ben DUBBEL ZO LANG onderweg met mijn wagen door méér straten in Mortsel… ik moet daar verder geen tekening bij maken hé 4. Economisch enkel NADELIG Mensen blijven weg uit Mortsel, nu al, omwille van het feit dat iedereen almaar langs dezelfde straten wil en je nergens meer door mag. Dat resulteert in winkels die moeten sluiten! 5. Ik woon in de christus koninglaan, dat er meer verkeer is dan vroeger, is inderdaad zo maar IK ALS BEWONER VIND DAT NIET ERG. Wonen in een stad brengt meer verkeer mee en zorgt er bovendien voor dat elke verkeersgebruiker rekening houdt met de andere. Dat noemen ze BURGERZIN. Met al uw ingrepen zorgt u ervoor dat iedereen
Reine J.
0 1
Log in om te stemmen
Verschuiven van het probleem en meer files op hoofdbanen
Ik woon zelf op de Floralaan en vind dit een onpraktische oplossing. Ten eerste zijn de periodes waar je niet in de straat mag veel te lang. om 8u40 is er niemand meer in de buurt om files te veroorzaken en hetzelfde geldt voor s'avonds. Laat dat stuk toch gewoon open voor het verkeer. Als er al file was dan was het niet zo erg. We wonen nog steeds in een stad en daar hoort nu eenmaal verkeer bij. Het feit dat je niet door dat stukje van de floralaan mag rijden tijdens bepaalde uren is enkel frustrerend en verlegt het probleem naar de straten rondom ipv 5min aan te schuiven moet je nu rondrijden en 20min langer erover doen.
Joyce C.
0 0
Log in om te stemmen
Rotzooi.
Een maatregel voor eliten van de christus koninglaan en mortselveldenlaan. Tellen de bewoners van de andere straten die nu meer verkeer krijgen niet. WEG DIE ROMMEL.
pierre v.
0 0
Log in om te stemmen
Welke achterlijke verzint dit?
Wie zijn idee was dit? Wie bedenkt zo'n dom plan? Op het einde van de straat verpolicht terug draaien, pech, de straat is gesloten! Een uurtje geleden niet, maar nu wel! Nu krijg je dus nog een extra conflict van mensen die eerst het fietspad van de christuskoninglaan moeten oversteken, vervolgens op het meest domme idee van 2023 botsen, hun weg zoeken naar de oudebaan om daar terug het fietspad over te steken en op de molenlei te komen. Hoe lang gaat het duren voor er een accident gaat gebeuren door deze achterlijke ambtenarij?
Kaas V.
0 1
Log in om te stemmen
Gevolg van de knip in de Floralaan: Stadsplein staat vol.
Ook voor onder andere Prins Leopoldlei en stadsplein zorgt de knip voor een nieuw verkeersinfarct. Verschuiving van het probleem: is dit de oplossing, stadsbestuur?
jo m.
0 0
Log in om te stemmen
TEGEN. Los het op thv Krijgsbaan.
Zeer verwarrend. Woon in de Lusthovenlaan en heb al 3x rechtsomkeer gemaakt omdat er niet onder staat van hoe laat tot hoe laat geldig is. Laat het Morstel uitgaande verkeer thv Krijgsbaan richting Antwerpen gewoon iets langer groen krijgen zodat het kruispunt met liersesteenweg niet steeds geblokkeerd wordt! Dit is volgens mij de reden van het sluipverkeer. Je kan niet blijven knippen of 1 richting maken. Het is een ramp om in Morstel te wonen en richting Wijnegem weg te moeten.
Jan W.
0 1
Log in om te stemmen
Handhaving
Gisteren ( 13 december) heb ik een beperkte telling verricht bij de knip. Tussen 15 u en 16.30 u negeerden 83(!) voertuigen het verbodsbord. Zonder handhaving is deze knip zinloos.
Guy v.
0 1
Log in om te stemmen
Gebrek aan handhaving
Jammer dat de maatregelen niet gehandhaafd worden. Net zoals de zone 30 in deze wijk waar niemand 30 rijdt. Resultaat = hogere verkeersonveiligheid.
Wim V.
0 0
Log in om te stemmen
Zwarte dag
Honderden bewoners van de Floralaan, Tommeltlaan, Mortselveldenlaan, Oudebaan en Mechelse steenweg kunnen hun eigen wijk niet meer verlaten ’s morgens en ’s avonds. De stad zegt dat de aanleiding van de knip het “sluipverkeer” is. Daarbij deze vragen/opmerkingen: • Er zijn geen recente metingen, enkel die van ca. 2 jaar gleden. • Hoeveel verkeer in een straat is “te veel”? Hangt dit af van wie er in de straat woont? Van wie er klaagt? Een “knip” invoeren vermindert het verkeer in de buurt niet, het verlegt het. • Hoe weten we of het om verkeer van binnen of van buiten de wijk gaat? Er wonen honderden mensen in de betroffen wijk. • Als dit verkeer een probleem is in de voornoemde straten, waarom is het dan geen probleem in de straten die dit verkeer opvangen na de knip (Prins Leopoldlei, Molenstraat, Sint-Benedictusstraat)? • Hangt de invoering van een “knip” af van hoe veel mensen er klachten formuleren? Hoe weet de stad hoe alle bewoners er over denken, als er geen reële bevraging of enquête wordt gehouden? Een “proefproject” invoeren (met dure dynamische borden) zonder persoonlijke bevraging, plaatst de bewoners voor een voldongen feit dat moeilijk terug te draaien is. Het probleem van de file (op relatief korte momenten ’s morgens en ’s avonds, op de plaats van de knip) wordt niet veroorzaakt door te veel verkeer in de wijk, maar door de slechte doorstroming aan de fietssnelweg op het stadsplein. Het buurtcomité van de Floralaan wil de knip weg!
Wilfried W.
0 2
Log in om te stemmen
Een pleister, op een pleister, op een pleister, op een zelfgemaakte wonde.
Dit is het gevolg van jarenlang volgehouden slecht, ondoordacht en ongeïnspireerd beleid. Alles is begonnen onder de ploeg van Pira, die het Gewest geen strobreed in de weg heeft gelegd bij de heraanleg van Mortsel. Als men er toen voor had gekozen om de Statielei autovrij te maken, de auto’s te dwingen richting de hoofdwegen (Mechelse Steenweg en de R11) en de verbindingsweg aan het vliegveld erdoor had geduwd, had er nog slechts 1 conflictpunt overgebleven aan de Afgebroken Brug, en dat valt beter te sturen. Nu staat men voor voldongen feiten die men op de meest naïeve manier tracht op te lossen. Een knipje hier, een enkelrichting daar, wat gerommel in de marge. Uiteraard mag dat niet verbazen als je stemmendronken politici hebt die duidelijk geen kaas hebben gegeten van hun bevoegdheden, nochtans gesteund door een dure ploeg van A-profiel ambtenaren, en nog duurdere consultants. Hat was haast lachwekkend om te zien hoe de burgemeester in de bosjes dit meesterwerk van onkunde stond te begapen terwijl iedereen vrolijk zijn nieuwe bord aan het negeren was. Enkele dagen verder is dit trouwens nog steeds het geval. De mensen uit de wijk die naar hun werk willen, volgen braaf de weg in de verkeerde richting. Het doorgaand verkeer daarentegen botst, zich van geen kwaad bewust (ACHTER EEN BOCHT,) op een bord C1 en kan geen kant meer op. Draaien is daar zo goed als onmogelijk met als gevolg dat ze gewoon het plein oprijden. Wat een verassing. Next : St Benedictustraat. Proficiat.
Christophe V.
0 0
Log in om te stemmen
waardeloos
stop met telkens de problemen te verleggen. Dit is opnieuw geen oplossing maar opnieuw verschuiving van het probleem. stop met telkens een knip te maken en verwijder ook die uit de kerkstraat.
Jona B.
0 1
Log in om te stemmen
verschuiving van een probleem
Wonen in een stedelijke omgeving heeft voor- en nadelen. Achttien jaar geleden verruilde ik een landelijke omgeving voor Mortsel. Een van de consequenties is dat er op vlak van mobiliteit anders moet geleefd worden. We komen van een omgeving met een zee van parkeerplaats, ruimte om te rijden en haast geen files; en zeker niet om boodschappen te gaan doen. Zelf heb ik ook verschillende keren gebruik gemaakt van de "knip Floralaan" komende van de Mechelsesteenweg terug op weg naar huis in de Kaphaanlei. Dit is dan ook een logische ontwijking van het verkeersinfarct Mortsel. Nu vind ik khet jammer dat jullie deze oplossing, weliswaar gedeeltelijk, afsluiten. Hiermee verschuif je het probleem naar andere delen (lees andere bewoners) en zorg je voor nog meer overlast door het rondrijden. Nog meer energieverspilling en -vervuiling. Verschieten jullie er van dat de lokale handel moet spartelen om te overleven? Op de Carrefour en de Colruyt na doen we onze boodschappen in Lier of online. Deze 2 vernoemde supermarkten liggen voor ons nog net aan onze bereikbare kant, voorzien van parking. Na de knip Kerkstraat en na het massaal invoeren van Fietsstraten en nu Floralaan... wat gaat het volgende zijn? Helemaal wegblijven uit Mortsel centrum? En net maar het hoogstnodige met de fiets gaan halen? Dat is wat nu hier gebeurt. En dan zou je nog zeggen dat als je zwaar inzet op fietsen, dat je dan mooie en kwalitatieve infrastructuur voorziet. Dat is jammer genoeg ook een fabeltje.
Christophe B.
0 0
Log in om te stemmen
Floralaan enkelrichting + Prins Leopoldlei afgesloten = sterk denkwerk Mortsel
Straten voor een stuk enkelrichting maken lost niets op, het verlegt het probleem en maakt het gewoon erger. De auto's gaan niet wegblijven. Veel verkeer komt gewoon uit Mortsel zelf. Mensen moeten weg kunnen ipv opgesloten te worden in hun eigen wijk(of onnodig te moeten rondrijden), met alle gevolgen voor de Molenstraat en Sint Benedictusstraat. Hoe lang gaat het duren voor ze daar (terecht) beginnen klagen? Of gaan we die straten ook enkelrichting maken?
Seth M.
0 0
Log in om te stemmen
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 54 bijdragen