Skip to main content
home-page
Skip to main content
home-page

Geef jouw mening

Laten weten wat jij vindt van het proefproject.

41
27
Geef zelf je mening

Deze meningen werden reeds ingediend

Lapmiddel, beperkte impact en slechte bewegwijzering
Deze ‘tijdelijke’ ingreep was blijkbaar nodig voor bewoners Mortselveldenlaan en mini stukje Christus Koninglaan, als rechtstreeks gevolg van de andere ‘tijdelijke’ ingreep Kerkstraat. De voordelen voor deze beperkte groep bewoners wegen echter niet op tegen de nadelen van andere wijkbewoners en of doorgaand verkeer. Grootste (en snelste!) verkeersstroom is echter vanuit Fortstraat, rond Stadsplein, door Christus Koninglaan, richting Molenstraat. Stadsbestuur neemt met deze ingreep een ondoordachte beslissing en verlegt zo verkeersdruk steeds naar andere wijken, straten. Een nieuw verkeersbord geeft geen weekend of verlofdagen aan wanneer deze regel wel of niet in voege is: Steve D’Hulster neem uw verantwoordelijkheid en zorg voor duidelijke communicatie! Stad Mortsel: schaf die tijdelijke enkelrichting Kerkstraat én Floralaan gewoon af en werk aan een globaler plan voor een vlotte doorstroming in Mortsel, hier werd in het verleden meermaals een studie en geld aan besteed - stop met die halfslachtige oplossingen die meer frustratie dan efficiëntie opleveren! De wijk ten zuiden van Stadsplein wordt enorm geplaagd door sluipverkeer - een drastische, extreme oplossing om deze wijk volledig van verkeer te ontdoen: creëer een leefbaar plein met nog meer horeca- en gemeenschapsfuncties en veilige fietsostrade (die bocht Vismarkt is echt levensgevaarlijk!), en maak dit plein VOLLEDIG autovrij (extreem, maar biedt wel vele mogelijkheden naar stadsontwikkeling en leefbaarheid!)
Donnie M.
0 1
Log in om te stemmen
Innovatieve oplossing
De borden zijn een innovatieve oplossing voor het sluipverkeer in de Mortselveldenlaan en de Christus Koninglaan. De straten slikken tijdens de spitsuren enorm veel verkeer, waardoor er vanaf 16u tot 19u een ophoping van auto's ontstaat die een file veroorzaken. De straten zijn niet gemaakt voor deze hoeveelheid auto's en dit creëert dus file. Ondanks de borden nog zeker niet door iedereen gevolgd worden, is het verschil zichtbaar. Het sluipverkeer in de Christus Koninglaan en de Mortselveldenlaan is sterk gereduceerd en er is zo goed als geen file meer. De borden hebben dus echt wel hun werking. Waarom ik een voorstander ben van deze borden, is omdat ze juist dynamisch zijn. Zo kan iedereen het stadscentrum in het weekend vlot bereiken. Deze borden beperken het sluipverkeer tijdens de spitsuren in de week en dit is waar ze bedoeld voor waren. Een extra voordeel dat deze borden daarbovenop bieden, is dat deze borden het veel veiliger maken voor de fietser om over te steken naar de Floralaan en omgekeerd. Ervoor was het eigenlijk telkens gevaarlijk om over te steken. Nu is het oversteken veel vlotter en veiliger. De dynamische borden (vooral die van Christus Koninglaan naar het stadcentrum, aangezien het meeste sluipverkeer in deze richting rijdt) zijn voor mij een blijver door de hierboven opgesomde redenen. Een Innovatieve oplossing voor een aanslepend probleem. Een enige opmerking die ik wel heb, is dat niet iedereen er zich aan houdt. Dit zou nog beter kunnen.
Ian W.
0 1
Log in om te stemmen
verschuiving van een probleem
Wonen in een stedelijke omgeving heeft voor- en nadelen. Achttien jaar geleden verruilde ik een landelijke omgeving voor Mortsel. Een van de consequenties is dat er op vlak van mobiliteit anders moet geleefd worden. We komen van een omgeving met een zee van parkeerplaats, ruimte om te rijden en haast geen files; en zeker niet om boodschappen te gaan doen. Zelf heb ik ook verschillende keren gebruik gemaakt van de "knip Floralaan" komende van de Mechelsesteenweg terug op weg naar huis in de Kaphaanlei. Dit is dan ook een logische ontwijking van het verkeersinfarct Mortsel. Nu vind ik khet jammer dat jullie deze oplossing, weliswaar gedeeltelijk, afsluiten. Hiermee verschuif je het probleem naar andere delen (lees andere bewoners) en zorg je voor nog meer overlast door het rondrijden. Nog meer energieverspilling en -vervuiling. Verschieten jullie er van dat de lokale handel moet spartelen om te overleven? Op de Carrefour en de Colruyt na doen we onze boodschappen in Lier of online. Deze 2 vernoemde supermarkten liggen voor ons nog net aan onze bereikbare kant, voorzien van parking. Na de knip Kerkstraat en na het massaal invoeren van Fietsstraten en nu Floralaan... wat gaat het volgende zijn? Helemaal wegblijven uit Mortsel centrum? En net maar het hoogstnodige met de fiets gaan halen? Dat is wat nu hier gebeurt. En dan zou je nog zeggen dat als je zwaar inzet op fietsen, dat je dan mooie en kwalitatieve infrastructuur voorziet. Dat is jammer genoeg ook een fabeltje.
Christophe B.
0 0
Log in om te stemmen