Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X

Geef jouw mening

Laten weten wat jij vindt van het proefproject.

55
32

Deze meningen werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 55 bijdragen
Een pleister, op een pleister, op een pleister, op een zelfgemaakte wonde.
Dit is het gevolg van jarenlang volgehouden slecht, ondoordacht en ongeïnspireerd beleid. Alles is begonnen onder de ploeg van Pira, die het Gewest geen strobreed in de weg heeft gelegd bij de heraanleg van Mortsel. Als men er toen voor had gekozen om de Statielei autovrij te maken, de auto’s te dwingen richting de hoofdwegen (Mechelse Steenweg en de R11) en de verbindingsweg aan het vliegveld erdoor had geduwd, had er nog slechts 1 conflictpunt overgebleven aan de Afgebroken Brug, en dat valt beter te sturen. Nu staat men voor voldongen feiten die men op de meest naïeve manier tracht op te lossen. Een knipje hier, een enkelrichting daar, wat gerommel in de marge. Uiteraard mag dat niet verbazen als je stemmendronken politici hebt die duidelijk geen kaas hebben gegeten van hun bevoegdheden, nochtans gesteund door een dure ploeg van A-profiel ambtenaren, en nog duurdere consultants. Hat was haast lachwekkend om te zien hoe de burgemeester in de bosjes dit meesterwerk van onkunde stond te begapen terwijl iedereen vrolijk zijn nieuwe bord aan het negeren was. Enkele dagen verder is dit trouwens nog steeds het geval. De mensen uit de wijk die naar hun werk willen, volgen braaf de weg in de verkeerde richting. Het doorgaand verkeer daarentegen botst, zich van geen kwaad bewust (ACHTER EEN BOCHT,) op een bord C1 en kan geen kant meer op. Draaien is daar zo goed als onmogelijk met als gevolg dat ze gewoon het plein oprijden. Wat een verassing. Next : St Benedictustraat. Proficiat.
Christophe V.
0 0
lees meer
Verschuiven van het probleem en meer files op hoofdbanen
Ik woon zelf op de Floralaan en vind dit een onpraktische oplossing. Ten eerste zijn de periodes waar je niet in de straat mag veel te lang. om 8u40 is er niemand meer in de buurt om files te veroorzaken en hetzelfde geldt voor s'avonds. Laat dat stuk toch gewoon open voor het verkeer. Als er al file was dan was het niet zo erg. We wonen nog steeds in een stad en daar hoort nu eenmaal verkeer bij. Het feit dat je niet door dat stukje van de floralaan mag rijden tijdens bepaalde uren is enkel frustrerend en verlegt het probleem naar de straten rondom ipv 5min aan te schuiven moet je nu rondrijden en 20min langer erover doen.
Joyce C.
0 0
lees meer
Tijdelijke 1richtings verkeer volslagen zinloos  

Zoals zovelen ben ik ook van mening dat dit tijdelijke 1richtings verkeer volslagen zinloos is. Het sluipverkeer buigt nu af naar de prins Leopoldlei, op woensdag als het markt is naar de Pieter reypenslei. De mensen die in de Mortselveldenlaan/ floralaan/ tommeltlaan / oudebaan en christus koninglaan wonen zitten gevangen in hun wijk. Ook de uren zijn compleet absurd; van 7.30-9 en 15-18 is ruimschoots voldoende. 

Gezien de ligging van Mortsel is druk verkeer in de gehele stad nu eenmaal niet te vermijden. Hoogstens kan je het probleem 1 of 2 straten opschuiven. Waardoor het probleem net erger wordt, want dan wordt het verkeer in 1 rattenval samen geleid in plaats van dat het zich nu enigszins verspreid naargelang de bestemming. 

Door het jarenlang weghalen van de 2e rijstrook en slechte regelingen van lichten is het onmogelijk om al het verkeer te beperken tot mechelsesteenweg, liersesteenweg, antwerpsesteenweg en militaire baan. Om nog maar te zwijgen van de gegijzelde wijkbewoners. 

Dergelijke onzinnige beslissingen zijn m.i. genomen door iemand die Mortsel alleen kent als een stratenplan met cijfertjes. Gelieve nu te luisteren naar alle ervaringsdeskundige die hun stem laten horen via oa social media. Weg met dat domme verbod! 

0 0
lees meer
verschuiving van een probleem
Wonen in een stedelijke omgeving heeft voor- en nadelen. Achttien jaar geleden verruilde ik een landelijke omgeving voor Mortsel. Een van de consequenties is dat er op vlak van mobiliteit anders moet geleefd worden. We komen van een omgeving met een zee van parkeerplaats, ruimte om te rijden en haast geen files; en zeker niet om boodschappen te gaan doen. Zelf heb ik ook verschillende keren gebruik gemaakt van de "knip Floralaan" komende van de Mechelsesteenweg terug op weg naar huis in de Kaphaanlei. Dit is dan ook een logische ontwijking van het verkeersinfarct Mortsel. Nu vind ik khet jammer dat jullie deze oplossing, weliswaar gedeeltelijk, afsluiten. Hiermee verschuif je het probleem naar andere delen (lees andere bewoners) en zorg je voor nog meer overlast door het rondrijden. Nog meer energieverspilling en -vervuiling. Verschieten jullie er van dat de lokale handel moet spartelen om te overleven? Op de Carrefour en de Colruyt na doen we onze boodschappen in Lier of online. Deze 2 vernoemde supermarkten liggen voor ons nog net aan onze bereikbare kant, voorzien van parking. Na de knip Kerkstraat en na het massaal invoeren van Fietsstraten en nu Floralaan... wat gaat het volgende zijn? Helemaal wegblijven uit Mortsel centrum? En net maar het hoogstnodige met de fiets gaan halen? Dat is wat nu hier gebeurt. En dan zou je nog zeggen dat als je zwaar inzet op fietsen, dat je dan mooie en kwalitatieve infrastructuur voorziet. Dat is jammer genoeg ook een fabeltje.
Christophe B.
0 0
lees meer
Handhaving
Dit project lost het probleem niet op
Guy V.
0 0
lees meer
Hoe kan de impact getest worden als de regels niet nageleefd worden?
Ruim een maand na de knip, wordt deze nog steeds heel vaak genegeerd. De communicatie is onduidelijk, er worden geen inspanningen geleverd om toe te zien dat de maatregel opgevolgd worden. Op deze manier kan men ook negatieve impact op andere straten/wijken niet meten en is er dus ook geen sprake van een ‘test’. Haal het dynamisch bord dus weg, of zorg ervoor dat iedereen de regels volgt, want op deze manier worden enkel de wijkbewoners opgesloten in hun wijk, en zal de uitkomst vd test geen correct beeld geven. Foto’s is van 17/11, 8u30.
Vicky V.
0 1
lees meer
Waar eindigt dit?
De Stad Mortsel sluit zijn bewoners almaar meer op in de eigen wijk. Met deze nieuwe knip wordt het verkeer richting Fortstraat (en Borsbeek, waar ik enkele malen per week moet zijn) en Liersesteenweg nu naar de Molenstraat/Sint-Benedictusstraat of de Prins Leopoldlei geduwd. Tot ook daar de bewoners weer zullen protesteren en ook daar verkeer onmogelijk wordt gemaakt? Op de duur kan je als Mortselaar die voor sommige verplaatsingen tijdens de 'geknipte' uren de auto wel moet gebruiken, geen kant meer op. Haal die rare en verwarrende "proefopstellingen", die ook nergens aangekondigd worden, tot je er vlak voor staat, en die uiteindelijk toch altijd definitief worden, weer weg. Spreid het verkeer, zo spreid je ook de overlast.
Patricia D.
0 1
lees meer
Voorstander van de knip in het korte stukje van de Floralaan
Eindelijk worden er inspanningen gedaan om het sluipverkeer tijdens de spitsuren in de Mortselveldenlaan en de Christus Koninglaan te verminderen. Spijtig dat 50% van de automobilisten momenteel alle regels aan hun laars lappen en tijdens de spitsuren door onze FIETSSTRAAT blijven snorren zonder rekening te houden met de verkeersborden (maximum snelheid en enkelrichting tijdens ochtend- en avondspits).
Geert P.
0 1
lees meer
TEGEN
Ja, er is meer en meer sluipverkeer. Daar zijn 2 oorzaken voor: 1) Ja, er zijn nog een aantal mensen die de wagen nemen terwijl ze voor een alternatief zouden kunnen kiezen. En toch...die alternatieven...daar is ook nog werk aan (bvb. de vele afgeschafte treinen). 2) Iedereen zoekt wanhopig een oplossing om toch op zijn werk te geraken. En ja, daar hoort de zoektocht naar "alternatieve wegen" bij. Ik ben oprecht geïnteresseerd in het onderwerp maar heb hier te weinig kennis over: is een verspreiding van het verkeer, niet beter dan het verkeer allemaal in 1 richting duwen? De meningen zijn op dit forum alvast duidelijk en unaniem: ik zie geen voorstanders. Dus graag deze "proefopstelling" van de Floralaan niet eindigen met een verklaring die klinkt als die van de Kerkstraat toen "de mening waren verdeeld, dus we kozen voor een compromis". De meningen zijn duidelijk. Ik vind het wel interessant dat Mortsel "experimenteert" voor het zoeken naar een oplossing. Beter proberen, dan niets doen. Dank daarvoor.
Charlotte M.
0 2
lees meer
Impact positief
Voorlopig lijkt de maatregel het beoogde doel te bereiken, nl. minder sluipverkeer richting Stadsplein, via de Mortselveldenlaan. Positieve impact op de leefbaarheid voor de bewoners is (voorlopig) aanzienlijk gedurende de tijdstippen dat de maatregel van kracht is. Idem voor de vele fietsers die o.a. de Christus Koninglaan oversteken naar Floralaan/F1 (en het aanstormend autoverkeer niet kunnen zien bij oversteek naar Floralaan). Impact op andere straten lijkt voorlopig mee te vallen (maar dit is nog maar het begin en uiteraard subjectief).
Alexis C.
0 3
lees meer
Handhaving
Gisteren ( 13 december) heb ik een beperkte telling verricht bij de knip. Tussen 15 u en 16.30 u negeerden 83(!) voertuigen het verbodsbord. Zonder handhaving is deze knip zinloos.
Guy V.
0 1
lees meer
Afschaffen
In plaats van een verbod kan je beter kijken hoe er meer doorstroom kan zijn vanuit deze as. Vooreerst zijn de lichten hier enorm fout afgesteld, soms staat het licht maar luttele seconden op groen. Dit is om problemen vragen. Schaf ook de fietsers knopjes af, zij moeten ook mee rouleren in het systeem van lichten. Telkens zij op het knopje duwen krijgen ze voorrang op auto’s. Ik ben pro fietsen, maar in verkeer is dit voor problemen vragen. Schaf ook de enkel richting aan Mortsel Dorp af, dit is een weg die nu door vele ook niet genomen kan worden en iedereen wijkt uit naar het Gemeenteplein. En misschien een gouden tip, laat de schepen van verkeer of wie er ook voor verantwoordelijk is eens een ochtendje/avondje tijdens deze uren op verkenning gaan en pak de problematiek in Mortsel deftig aan!
Lynne D.
0 0
lees meer
Wat is het volgende?
Hoe meer er geknipt wordt, hoe meer andere straten belast worden. Stop met wegen af te sluiten voor verkeer. Mensen die in Mortsel zijn tijdens de spits, zijn daar omdat ze geen andere keuze hebben. Niemand komt voor zijn plezier door Mortsel gereden. Door deze knip zullen vooral de Prins Leopoldlei, de Molenstraat en de St Benedictusstraat (en miss Mortsel dorp en verder?) onder druk komen te staan. Mensen gaan alternatieve wegen zoeken, met als gevolg nog langere files. Ik woon zelf in de Floralaan, ik verneem graag welke weg ik nu best neem om naar mijn werk in Lier te rijden, sowieso zal ik ergens in een file terechtkomen. Of langs Hove rijden, dat kan ook. Maar hoe lang zal het duren tegen dat ze daar een knip invoeren? Een ander punt, alweer de gebrekkige communicatie van de stad Mortsel. We zijn vandaag woensdag en nergens staat aangegeven dat er vanaf maandag een knip is. De chaos is al te voorspellen. To be continued...
Vicky V.
0 1
lees meer
Dynamische verbodsborden
De invoering van een verkeersfilter roept altijd weerstand op bij sommigen. Men moet immers zijn gewoontes veranderen en dat vraagt vrij veel inspanning van onze hersenen. Zodra mensen gewoon zijn aan de nieuwe situatie verdwijnt de meeste weerstand vanzelf en beginnen steeds meer mensen de voordelen te zien. Met dynamische verbodsborden is er weinig of geen gewenning en wordt men voortdurend geconfronteerd met de veranderende omstandigheden. Men is verplicht om steeds naar het uurwerk te kijken en na te denken welke route men zal mogen of moeten nemen. Men blijft focussen op de nadelen en blijft blind voor de voordelen die beperkt zijn in tijd. Daarom is een permanente verkeersfilter voor iedereen veel gemakkelijker te aanvaarden dan een dynamische.
Leo D.
0 0
lees meer
VOOR
Dit is duidelijk een stap in de goede richting tegen het toenemend sluipverkeer. Verder belangrijke stap om de omgeving daar veiliger te maken voor fietsers. Vaak stond er lange file in de Christus Koninglaan, waardoor het moeilijk en gevaarlijk was om van parking Vismarkt naar de Floralaan te gaan tussen al die auto's.
Ingrid A.
0 1
lees meer
Niet vrij verplaatsen eigen wijk en meer druk op andere straten
We zijn met bewoners van omliggende straten niet meer vrij om te verplaatsen voor dagelijks verkeer en parkeren. Ik moet onnodig 2x rondrijden en op de Mechelsesteenweg is het veel langer aanschuiven nu. Drukte verplaatst zich naar omliggende straten Floralaan, Prins Leopoldlei (fietsveilige straat), Molenstraat enz. Uren zijn onaangepast. Uren zijn beter 7.30 u tot 9u en 15.30 tot 18u. Nummerplaatherkenning voor bewoners zoals in Edegem kan ook een oplossing zijn indien dit project perse moet doorgaan. Maar liever gewoon verbod verwijderen! Het probleem wordt verplaatst en bewoners moeten omwegen maken en in langere file staan.
Line M.
0 0
lees meer
Uren onaangepast
Over het principe zou ik kunnen instemmen MAAR waarom zo'n uurrooster.... Waarom geen eenvormige regels met Edegem ???? 7h30 - 9h en 15h - 18h Het is meer dan voldoende om het sluipverkeer te verminderen en de scholieren te vrijwaren. Een andere probleem is de toegankelijkheid van het station Mortsel Oude God ! Nb : gisteren proefproject kerkstraat , om 10h10 was het bord nog niet veranderd !!!
Michel B.
0 0
lees meer
Onveilige situatie Floralaan en Mortsel Dorp
Onlangs is Mortsel begonnen met een proefproject aan de Floralaan en Mortsel Dorp met borden te plaatsen waarop je tussen bepaalde tijdstippen niet meer doormag. 's Morgens, wanneer het nog donker is 7.30 uur merk je niets van deze borden, deze zijn niet verlicht en worden totaal door de autobestuurders genegeerd. Ook wordt meer en meer het verkeer via de St.Benedictusstraat omgeleid wat onmogelijk begint te worden wanneer je van St.jozef kliniek daarna links de St.Benedictusstraat met de wagen wilt inrijden. Gevaarlijke situatie voor zowel de fietsers als de autobestuurders die daar enorm lang moeten staan wachten. Vroeger had je dit probleem niet . Wij wonen in de Oudebaan aan de Windhoek en mijden zoveel mogelijk het centum met de wagen maar via St.Benedictusstraat wegrijden is al even erg als het centrum. Het stadsbestuur moet maar eens zelf daar veelvuldig met de wagen komen. En dan nog die lelijke gekleurde blokken. Mooi Mortsel dat bestaat niet meer.
Patricia V.
0 0
lees meer
Bewoners van de wijk gevangen
Hoe moeten de bewoners die op deze uren naar hun werk of naar hun hobby vertrekken zich uit deze blokkade krijgen? Als je de wijk uitwil wordt je verplicht om via de Benedictusstraat of de Prins Leopoldlei te gaan. Van de Prins Leopoldlei is dan net een fietsveilige straat gemaakt... Het probleem wordt dus gewoon verplaatst en de bewoners zelf worden verplicht om in de file te gaan staan. Ik ben volledig tegen het afsluiten van straten, maar als de gemeente dit dan toch wil doorvoeren, is het dan niet mogelijk om een systeem zoals in Edegem in te voeren met nummerplaat herkenning zodat de bewoners zelf zich nog wel vrij kunnen verplaatsen?
Luk G.
0 0
lees meer
Zwarte dag
Honderden bewoners van de Floralaan, Tommeltlaan, Mortselveldenlaan, Oudebaan en Mechelse steenweg kunnen hun eigen wijk niet meer verlaten ’s morgens en ’s avonds. De stad zegt dat de aanleiding van de knip het “sluipverkeer” is. Daarbij deze vragen/opmerkingen: • Er zijn geen recente metingen, enkel die van ca. 2 jaar gleden. • Hoeveel verkeer in een straat is “te veel”? Hangt dit af van wie er in de straat woont? Van wie er klaagt? Een “knip” invoeren vermindert het verkeer in de buurt niet, het verlegt het. • Hoe weten we of het om verkeer van binnen of van buiten de wijk gaat? Er wonen honderden mensen in de betroffen wijk. • Als dit verkeer een probleem is in de voornoemde straten, waarom is het dan geen probleem in de straten die dit verkeer opvangen na de knip (Prins Leopoldlei, Molenstraat, Sint-Benedictusstraat)? • Hangt de invoering van een “knip” af van hoe veel mensen er klachten formuleren? Hoe weet de stad hoe alle bewoners er over denken, als er geen reële bevraging of enquête wordt gehouden? Een “proefproject” invoeren (met dure dynamische borden) zonder persoonlijke bevraging, plaatst de bewoners voor een voldongen feit dat moeilijk terug te draaien is. Het probleem van de file (op relatief korte momenten ’s morgens en ’s avonds, op de plaats van de knip) wordt niet veroorzaakt door te veel verkeer in de wijk, maar door de slechte doorstroming aan de fietssnelweg op het stadsplein. Het buurtcomité van de Floralaan wil de knip weg!
Wilfried W.
0 2
lees meer
Welke achterlijke verzint dit?
Wie zijn idee was dit? Wie bedenkt zo'n dom plan? Op het einde van de straat verpolicht terug draaien, pech, de straat is gesloten! Een uurtje geleden niet, maar nu wel! Nu krijg je dus nog een extra conflict van mensen die eerst het fietspad van de christuskoninglaan moeten oversteken, vervolgens op het meest domme idee van 2023 botsen, hun weg zoeken naar de oudebaan om daar terug het fietspad over te steken en op de molenlei te komen. Hoe lang gaat het duren voor er een accident gaat gebeuren door deze achterlijke ambtenarij?
Kaas V.
0 1
lees meer
TEGEN. Los het op thv Krijgsbaan.
Zeer verwarrend. Woon in de Lusthovenlaan en heb al 3x rechtsomkeer gemaakt omdat er niet onder staat van hoe laat tot hoe laat geldig is. Laat het Morstel uitgaande verkeer thv Krijgsbaan richting Antwerpen gewoon iets langer groen krijgen zodat het kruispunt met liersesteenweg niet steeds geblokkeerd wordt! Dit is volgens mij de reden van het sluipverkeer. Je kan niet blijven knippen of 1 richting maken. Het is een ramp om in Morstel te wonen en richting Wijnegem weg te moeten.
Jan W.
0 1
lees meer
Fileleed vanuit de Prins Leopoldlei
Dinsdag avond 31 oktober rond 19:00 uur. Pizzaatje gaan eten in Bar Italia… en ja « e un chaos organisato… » Een tiental auto’s staan aan te schuiven om op het stadsplein te geraken. De lus van het stadsplein van de Statielei tot aan de lichten van de Sint Benedictusstraat is een lange file. Auto’s die het plein willen oversteken blokkeren het doorgaand verkeer richting Lier… Blijkbaar zijn de automobilisten binnen de twee weken geconditioneerd? De knip is tijdens de vakantie open … Maar iedereen heeft er het raden naar. Ook buurtbewoners., niet? En o ja de Prins Leopoldlei is een fietsstraat, geen filestraat., nooit geweest, nu niet, nooit! (Niet zeker of het filmpje wordt opgeladen)
Arnaud D.
0 1
lees meer
verkeersdrukte verlegd, gevangen in mijn straat
Hierom is uw proefopstelling een absolute mislukking: 1. Verkeersveiligheid = ramp = 0 of eigenlijk MIN 100% Ik moet nu vanuit mijn eigen straat ofwel via de Mortselveldenlaan waar het kruispunt zo smal gemaakt is dat fietsers-wagens-Bromfietsen-voetgangers allemaal tegelijk door zo’n smal stukje moeten met de nodige gevaren en frustraties van dien. Of ik kan langs de Molenstraat waar alweer fietsers en voetgangers van 3 kanten tegelijk komen, wagens ook … Bovendien kom ik in beide gevallen langs scholen en langs het plein langs geen enkele school. 2. Verkeersdrukte enkel verlegd NIET OPGELOST Zoals gezegd verlegt u het verkeer enkel naar andere – reeds drukke – straten en is de alternatieve weg via het dorpsplein st benedictus ook afgesloten (overigens ook een idiote beslissing) 3. Belasting voor de andere omgeving Ik ben DUBBEL ZO LANG onderweg met mijn wagen door méér straten in Mortsel… ik moet daar verder geen tekening bij maken hé 4. Economisch enkel NADELIG Mensen blijven weg uit Mortsel, nu al, omwille van het feit dat iedereen almaar langs dezelfde straten wil en je nergens meer door mag. Dat resulteert in winkels die moeten sluiten! 5. Ik woon in de christus koninglaan, dat er meer verkeer is dan vroeger, is inderdaad zo maar IK ALS BEWONER VIND DAT NIET ERG. Wonen in een stad brengt meer verkeer mee en zorgt er bovendien voor dat elke verkeersgebruiker rekening houdt met de andere. Dat noemen ze BURGERZIN. Met al uw ingrepen zorgt u ervoor dat iedereen
Reine J.
0 1
lees meer
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 55 bijdragen