Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Stefan Vermeulen verkozen tot Beste Buur van 2023!

01-06-2023

Een begrip in de Dieseghemwijk, en nu ook de Beste Buur van Mortsel

Ook dit jaar kreeg iedereen in Mortsel weer de mogelijkheid om zijn of haar buur te nomineren voor ‘De Beste Buur’. Op Burendag verrasten we Stefan, een begrip in de Dieseghemwijk. Hij kreeg de meeste stemmen achter zijn naam. Tijdens een samenkomst met de buren werd hij letterlijk in de bloemetjes gezet en ingehuldigd tot ‘De Beste Buur van Mortsel 2023’.

Via het participatieplatform www.mortselbestuift.be werden verschillende buren genomineerd als De Beste Buur en meerdere stemmen verzameld. Het is Mortselaar Stefan Vermeulen die de meeste burenharten heeft veroverd. Volgens de buren is dit dubbel en dik verdiend.

“Stefan zet zich belangeloos in voor de scouts en de buurt. Als buur kan je altijd op hem rekenen. Van hulp bij de (grotere) tuinwerken, tot het dragen van zwaardere spullen of een uitnodiging voor een aperitief bij hem thuis. In ons whatsappgroepje met de buurtbewoners neemt hij vaak het initiatief. In zijn levensvreugde neemt hij alle buren mee om van het leven een feest te maken!” luidt het hartverwarmend onder de buren.

Zoals de buren aanhalen, zou elke straat een Stefan moeten hebben. “In Mortsel zetten we in op het versterken van het buurtleven. Maar het zijn trekkers zoals Stefan die een belangrijke rol spelen in het maken van echte verbinding tussen de buren. Via deze stemming kunnen de burgers de buren naar voren schuiven die het verdienen om gevierd te worden voor hun inzet.”, aldus schepen Steve D’Hulster.

Griet, Joeri, Arnout en Janne waren vorig jaar de beste buren van Mortsel!

22-02-2023
“Ze houden met z’n allen een oogje in het zeil bij buurman Jos (95)”

Die ene buur waar je op eender welk moment bij terecht kan en altijd klaar staat om te helpen. Het is die persoon waar de stad Mortsel dit jaar opnieuw naar op zoek ging voor de verkiezing Beste Buren. Dit jaar gaat het niet om één persoon maar om een heel gezin. “Griet, Joerie, Arnout en Janne van Steenakker staan altijd paraat om hun buurman, weduwnaar Jos (95), te helpen.”Buurman Jos - eergisteren 95 jaar geworden -, verloor drie jaar geleden zijn vrouw Laura, sindsdien staat hij er alleen voor. Maar dat is zonder de buren gerekend, die door Jos’ familie genomineerd werden voor Beste Buren.

“Soms horen we een bonk, en dan komen we snel even kijken of Jos toch niet gevallen is", verzekert buurvrouw Griet. “Ook zijn personenalarmsysteem staat naar ons doorgeschakeld. Voor ons is het geen moeite om hier snel even binnen te lopen. Of om ook bij hem het gras te maaien als we toch in onze eigen tuin bezig zijn. Op zondag kiezen onze kinderen een koffiekoek voor Jos bij de bakker en brengen die even langs.”

In Steenakker zorgen ze goed voor elkaar, de warmte tussen de mensen is er voelbaar. Al blijven de winnaars van Beste Buren er heel bescheiden onder. “Wij zijn natuurlijk erg blij dat de familie van Jos ons nomineerde, maar ik wil wel benadrukken dat we niet de enigen zijn die al eens handje toesteken. Zo zijn er velen, Jos is goed omringd door familie en vrienden. Dat je een goed contact houdt met je buren, vinden we vanzelfsprekend.”

  Vroeger andersom

Het contact met buurman Jos gaat inderdaad als vanzelf. Nu is het vooral het jonge gezin dat zich bekommert om Jos, maar vroeger was het ook wel eens andersom. “Ik ben schrijnwerker van beroep", legt Jos uit. “Mijn huis heb ik zelf gebouwd en alle houten meubels in mijn huis heb ik zelf gemaakt. Ik ben dus nogal handig”, klinkt het understatement. “Toen de buren aan het verbouwen waren, heb ik wel eens een handje toegestoken. Dat het behangpapier in sommige kamers rechter hangt dan in andere, hebben ze aan mij te danken", lacht Jos.

Jos was de eerste die werd verkozen tot beste buur van Mortsel!

21-02-2023

De 89-jarige Jos Hellemans was de Beste Buur van Mortsel in 2020. Hij werd genomineerd door buurvrouwen Ilse en Danielle. Zijn nominatie werd volmondig bevestigd en gesteund door de hele buurt. ‘Lang leve de Jos!’, ‘Nonkel Jos, jij bent onze nummer 1, onze kampioen, de Don Corleone en Pater Familias uit onze straat’. 
‘Wie is de Beste Buur die je in Mortsel kan hebben’, dat vroegen wij ons ergens eind februari af. We lanceerden onze oproep net voor we met z’n allen noodgedwongen ‘in ons kot’ moesten blijven.
Een periode met minder sociaal contact, maar ook een periode waarin heel wat mensen om klokslag 20.00 uur in hun deuropening gingen staan om samen met de buren te applaudisseren voor iedereen in de zorg. Zo zagen en apprecieerden we onze buren misschien wel meer dan ooit tevoren, al was het vanop veilige afstand. 
Hoe de nominaties praktisch in zijn werk gingen? Er werden 21 mensen genomineerd. Mensen van wie de buren dachten, ‘Ja, onze buur is de beste’. De achterliggende redenen waren divers. Gouden hart, zorg voor kinderen, gezellige babbel, duivensoep, ... Stuk voor stuk mooie verhalen, echt en oprecht. Zodra iemand genomineerd was, konden buren stemmen.
En de meeste stemmen, die waren voor Jos, ‘de Jos’ voor de buren. Hij werd op 25 september in de bloemetjes gezet. Content dat hij was! Jos: “Mijn dochter gaat verschieten als ze dat ziet. Ze gaat zeggen ‘wat heb je nu weer gedaan’, maar ik heb niets gedaan hé, het zijn jullie hé. Gho, ik zal nog eens thuisblijven om een pakje te ontvangen.” 
Met die smoes hadden de buren Jos thuisgehouden. Dat is immers iets wat ze altijd aan Jos kunnen vragen, of hij een pakje wil aannemen als ze niet thuis zijn. 
Jos: “Met dat ons ma overleden is, (de vrouw van Jos overleed vlak voor de zomer), vragen ze hiernaast regelmatig of ik bij hen kom eten. ‘Anders zit ik zo alleen’ zeggen ze dan. Maar ik weet beter, dat is omdat ze dat zelf plezant vinden, dat ik kom eten!” “Zeg, en dat straatfeest, wanneer gaan we dat doen? Laat het op tijd weten, dat ik aan mijn soep kan beginnen. Moet er iemand nu al een soepduif? Als je er wilt, dan moet je dat twee dagen op voorhand laten weten, dan komt dat helemaal goed.”
Jos babbelt de tijd weg. En wij staan, samen met de verzamelde buren, te luisteren naar deze spraakwaterval van 89. Tot we weggestuurd worden, “want anders blijf ik babbelen, en het regent, sebiet zijt ge allemaal ziek”. De mensen gaan terug naar hun huizen en net wanneer de laatste twee ook vertrekken, komen ‘die van hiernaast’ aan: “Ooh, zijn we te laat? Och kindjes, nu hebben we het gemist, de Jos die zijn bloemen krijgt. Kom, we gaan sebiet eens langs, dan kan hij het ons allemaal vertellen.”

Meer nieuws & activiteiten

Wie is de Beste Buur?

We zoeken de Beste Buur van Mortsel. Je weet wel, die mens waar je op eender welk moment bij terecht kan. Voor een ei, of voor een babbel. Die 2 minuten op de kinderen let of drie weken de planten water geeft. Die ook niet bang is om zelf iets te vragen, want niemand kan alles, alleen. Moet die naast jou wonen? Niet altijd. Misschien woont jouw beste buur wel aan de andere kant van de straat.

doe mee

Jullie bijdragen

Emmanuel Deckmyn en Mayté Salamero
Ik wil dit tof Mortsels koppel nomineren omdat ze steeds klaar staan voor ons,we zijn er steeds welkom.Ze maken onze weekends mooi door ons mee te nemen om iets te gaan eten of drinken,gecombineerd met een wandelingetje met de honden.Is er iets groot of klein,we kunnen er altijd voor bij Mayté en Emmanuel zijn.Hebben de kinderen het even moeilijk kunnen ze daar ook altijd terecht voor een praatje,net zoals ik. Lieve,warme mensen met een hart van goud!Vandaar wil ik even bij deze mijn buren nomineren omdat ze dat meer dan verdiend hebben.
Mariella M.
0 0
lees meer
Stefan Vermeulen
Stefan Vermeulen, een begrip in de Dieseghemwijk. Als vader van 4 dochters zet hij zich belangeloos in voor de Scouts 32,48 waar hij een ontmoetingsplaats gecreëerd heeft voor leden van de scouts, ouders van leden en oud-leden maar ook voor mensen van de buurt die elkaar graag leren kennen in het scoutscafe op vrijdagavond. Als buur kan je ALTIJD op hem rekenen! Van hulp bij de (grotere) tuinwerken, hulp bij het dragen van zwaardere stukken die moeten verhuisd worden voor ruglijders, ouderen of om de vrouw te sparen… 😉 In ons Whatsappgroepje met de buurtbewoners neemt hij vaak het initiatief voor de geïnteresseerden voor een avondwandeling of een partijtje tennis 🎾 op Tennisclub FORT 4. In dit groepje nodigt hij ook graag de buren uit op “aperitief bij Stefan en Kristel” waar we steeds als koningen ontvangen worden met een hapje en een drankje! 🍖🍺 Zijn gezondheidstoestand dwingt hem om u 200% te genieten van het leven en in zijn levensvreugde en optimisme neemt hij dan ook graag iedereen die hij kent mee om van het leven een FEEST te maken! Hij geniet van de kleine dingen van het leven: een pintje met vrienden, uitjes met zijn prachtige familie, wandelen met zijn vrouwtje met de wandelclub, tennis met de buren en gaan vissen om zijn gedachten volledig te verzetten. Stefan, je bent een prachtpersoon! De beste buur die je kan dromen! Stem voor hem, hij verdient het dubbel en dik! 🤗
Luc M.
1 9
lees meer
Julienne Vermeiren
Exact waarom er in de advertentie stond: wij kunnen elk moment bij haar terecht, ze neemt onze pakketjes aan, ze zorgt voor onze kat, doet regelmatig gezellig een voorhofbabbeltje. Niet het huis naast ons maar daarnaast. Samen met haar man, Walter, de ideale, toffe, lieve buren die iemand zich maar kan wensen.
Naomi G.
0 0
lees meer
Erwin Heynen (en zijn vrouw Ann)
Erwin woonde enkele jaren met zijn vrouw in Aruba. Hij een Nederlander, zij een Belgische. Na een korte tussenstop in Berchem is hij ongeveer 12 jaar geleden onze naaste buurman geworden. Vanaf dag 1 kwam Erwin zich voorstellen met de allergrootste glimlach. Dit doet hij ook telkens er nieuwe buren bijkomen. Als geen ander weet hij meteen ook alle nieuwe namen uit de straat. Nooit ging er een dag voorbij zonder zijn vrolijke goedemorgen. Als er iets hersteld moet worden, staat hij als eerste klaar om te helpen. Hij bouwt knikkerbanen met onze zoon, brengt gewonde egeltjes naar de opvang, tovert onze oprit om tot een skateparkje, bakt taarten en trakteert ons ook met Arubaanse lekkernijen, bij de eerste zonnestralen staat hij klaar met zijn flesje wijn en pintjes om te verorberen aan onze gemeenschappelijke aperotafel op de oprit. Ook tijdens de lockdownperiode bleef zijn optimisme steeds de bovenhand nemen. Hij is bovendien een mens met veel levenswijsheid-en ervaring die zich nooit moeit, maar steeds een luisterend oor. Zijn verjaardag vieren we samen met zijn ex-buren uit Aruba en zijn lagere schoolmaten, een bewijs dat hij een trouwe vriend/buur is voor zoveel mensen. En als het Nederlandse elftal speelt? Dan verschijnt hij als gekke Oranje-fan over ons tuinmuurtje, om even later mee te staan applaudisseren voor onze Duivels. Een duivelpak zie je hem echter niet aantrekken, hij is immers een engel van een buurman. Aan zijn openheid kunnen veel mensen een voorbeeld nemen.
liza g.
2 3
lees meer
Ontdek ze allemaal

Beste Buur 2023

Stem op jouw Beste Buren

Tot 25 mei 2023

Bekendmaking Beste Buur

Burendag 26 mei 2023