home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Meer nieuws & activiteiten

Wie zijn de Beste Buren?

We zoeken de Beste Buren van Mortsel Je weet wel, die mensen waar je op eender welk moment bij terecht kan. Moeten die naast jou wonen? Niet altijd. Misschien woont jouw beste buur wel aan de andere kant van de straat. Of heeft jouw straat het leukste straatcomité? Dat feesten organiseert, dat voor elkaar zorgt, dat alle nieuwe buren steeds welkom heet en opneemt in de groep.

doe mee

Jullie bijdragen

Francis Pignet

Mijn beste ex-buur en altijd behulpzaam

Marina V.
0 0
lees meer
Wim Dolfyn
Wim zit zich harT in voor de directe buurt, zijn buren zijn omwille van leeftijd of afkomst/anderstaligheid wellicht mensen die zelf de weg naar deze site niét zullen vinden. Maar zijn engagement gaat verder dan de directe buurt. Veel mensen kunnen op hem rekenen; hij doet oprecht graag klusjes voor jan-en-alleman en hoeft er niks voor terug. Hij is ook vangnet voor mensen met een beperking - dit op verschillende manieren; hij neemt hen mee op stap, huurt een cambio om met hen naar het containerpark te rijden of hen naar huis te brengen. En vooral: Wim doet dit allemaal met een brede glimlach.
Ann V.
2 2
lees meer
Edwina Stoot en Peter Diels

Zij hebben 3jaar lang mijn moeder die ziek was geholpen. Haar oprit proper gehouden. Een oogje in het zeil gehouden dat er niks gebeurde en uiteindelijk toen ik ze levenloos aantrof, stond Edwina klaar om mij op te vangen en bij mij en mama te blijven tot de begrafenisondernemer er was. Nu wonen wij naast hun en ik zou me geen betere buren kunnen voorstellen. 

Ann H.
0 0
lees meer
Michiel 'Micha' De Wit
Micha en zijn vrouw Sofie zijn uiterst gastvrij! Altijd welkom voor een hapje, drankje of een of ander werktuig te lenen. De uitleg over hoe het te gebruiken krijg je er met een lach bij. Ik heb met hen vele jaren een tuin gedeeld en ze werden al snel de 'Moeke en Vokke' van de buurt. Topduo en tot op vandaag mijn beste buren!
G D.
0 1
lees meer
Staf en Lyliane

Onze buren hebben ons als nieuwkomers van de buurt 4 jaar geleden enorm vertroeteld. Een ouder koppel dat ons eindeloos verbouwgedram, nachtelijk feestlawaai, valse muziekrepetitie djingal djangel en ochtelijk kindergeschreeuw steeds blijft toejuichen. Ongeloofelijk hoe positief ze in het leven staan, terwijl ze zelf flink wat watertjes hebben doorzwommen. Of misschien juist daarom. Zonder hen hadden we niet zo'n gerust gevoel in huis. Een thuis. Door hen.

Notie: we hebben hen uitgenodigd op onze trouw. Ze konden niet naar de plechtigheid komen omdat ze toevallig ook die dag 50 jaar getrouwd waren. Nu vieren we dat samen.

 

Kristof D.
0 0
lees meer
Buurtcomité Klein Luythagen

Wij zijn actief sinds 1982. En hebben nu een whatsapp-groep met 117 gezinnen. Waar we allerlei dingen, materieel en andere, delen

Met véél volgehouden acties  (het heeft ons 20 jaar strijd gekost) hebben we een speeltuintje in onze wijk kunnen bekomen. Dat heel veel verschil maakt!

Annemie .
2 2
lees meer
Ontdek ze allemaal