Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter

Beste Buren 2024

10
9

Deze nominaties werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent
Staf en Lyliane

Onze buren hebben ons als nieuwkomers van de buurt 4 jaar geleden enorm vertroeteld. Een ouder koppel dat ons eindeloos verbouwgedram, nachtelijk feestlawaai, valse muziekrepetitie djingal djangel en ochtelijk kindergeschreeuw steeds blijft toejuichen. Ongeloofelijk hoe positief ze in het leven staan, terwijl ze zelf flink wat watertjes hebben doorzwommen. Of misschien juist daarom. Zonder hen hadden we niet zo'n gerust gevoel in huis. Een thuis. Door hen.

Notie: we hebben hen uitgenodigd op onze trouw. Ze konden niet naar de plechtigheid komen omdat ze toevallig ook die dag 50 jaar getrouwd waren. Nu vieren we dat samen.

 

Kristof D.
0 0
lees meer
Edwina Stoot en Peter Diels

Zij hebben 3jaar lang mijn moeder die ziek was geholpen. Haar oprit proper gehouden. Een oogje in het zeil gehouden dat er niks gebeurde en uiteindelijk toen ik ze levenloos aantrof, stond Edwina klaar om mij op te vangen en bij mij en mama te blijven tot de begrafenisondernemer er was. Nu wonen wij naast hun en ik zou me geen betere buren kunnen voorstellen. 

Ann H.
0 0
lees meer
Bart Boschmans 

Organiseert altijd wel iets met de buren, een etentje bij hem thuis. Hapje drankje. Of mij uitnodigen voor 1 of ander feestje 

vissers n.
0 0
lees meer
Francis Pignet

Mijn beste ex-buur en altijd behulpzaam

Marina V.
0 0
lees meer
Martial Duvivier
Voor Martial is niets te veel. Hij en Dominique doen veel voor hun buren, zijn betrokken en zetten zich in voor de buurt. Hij staat altijd klaar om met mijn hondjes te gaan wandelen, nodigt mij uit voor lekkers en checkt af en toe of ik mijn deur heb toe gedaan. Ze zorgen ook al jaren voor hun kleinkinderen en verdienen deze nominatie absoluut.
Katrien F.
0 0
lees meer
De Bochtburen van de Tommeltlaan
Midden in de stad Mortsel vind je de Tommeltlaan: in deze rustige straat vol majestueuze lindebomen ervaren we een echt dorpsgevoel in den bocht. Beter een goede buur dan een verre vriend is een spreuk die hier werd uitgevonden ;-)! Klaar staan voor elkaar is hier een evidentie! Bochtburen is de naam van onze whatsappgroep die enkele jaren geleden spontaan ontstond naar aanleiding van de heraanleg van de straat en organisch groeide. Samen staken we de koppen bij elkaar en verzamelden we onze bevindingen en ideeën om onze straat een mooier uitzicht te geven. Burendag staat steevast op de planning waarbij ieder met zijn stoeltje, natje en droogje afgezakt komt naar den bocht. Daaruit ontsproot ook de idee om onze straat om te toveren in een speelstraat eind augustus en staan pizza's, BBQ of samen frietjes eten op de jaarlijkse agenda. Op zoek naar een werktuig, hulp nodig bij een klusje of een lieve reminder als er GFT-stickers aangekocht dienen te worden, op zoek naar één van je kinderen die bij de buren aan het spelen is of je oudere buur helpen bij het buitenzetten van de vuilcontainers op de hoek van de straat... niks moet maar er kan veel, heel veel! Onze kinderen zijn kind aan huis bij elkaar, slaapfeestjes of een kinderzoektocht zijn nooit ver weg. Nog even ploeteren we door het slijk en doen we op woensdagavond de vuilbakkenpolonaise. Maar één ding is zeker: het zal schoon zijn als de straat af zal zijn. Wedden dat we onze wadi feestelijk gaan inwijden dan?!
Ann D.
4 4
lees meer
Wim Dolfyn
Wim zit zich harT in voor de directe buurt, zijn buren zijn omwille van leeftijd of afkomst/anderstaligheid wellicht mensen die zelf de weg naar deze site niét zullen vinden. Maar zijn engagement gaat verder dan de directe buurt. Veel mensen kunnen op hem rekenen; hij doet oprecht graag klusjes voor jan-en-alleman en hoeft er niks voor terug. Hij is ook vangnet voor mensen met een beperking - dit op verschillende manieren; hij neemt hen mee op stap, huurt een cambio om met hen naar het containerpark te rijden of hen naar huis te brengen. En vooral: Wim doet dit allemaal met een brede glimlach.
Ann V.
2 2
lees meer
Kapenbergstraat

Gewoon de allerleukste straat!

Nelen D.
0 0
lees meer
Buurtcomité Klein Luythagen

Wij zijn actief sinds 1982. En hebben nu een whatsapp-groep met 117 gezinnen. Waar we allerlei dingen, materieel en andere, delen

Met véél volgehouden acties  (het heeft ons 20 jaar strijd gekost) hebben we een speeltuintje in onze wijk kunnen bekomen. Dat heel veel verschil maakt!

Annemie .
2 2
lees meer
Michiel 'Micha' De Wit
Micha en zijn vrouw Sofie zijn uiterst gastvrij! Altijd welkom voor een hapje, drankje of een of ander werktuig te lenen. De uitleg over hoe het te gebruiken krijg je er met een lach bij. Ik heb met hen vele jaren een tuin gedeeld en ze werden al snel de 'Moeke en Vokke' van de buurt. Topduo en tot op vandaag mijn beste buren!
G D.
0 1
lees meer