Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek alle projecten

De projecten

Multiversum: opstart verslavingszorg in het Centre Neuro-Psychiatrique de Kamenge (CNPK) en haar filialen in Burundi.

Wat houdt het project in?

 

Het Centre Neuro-Psychiatrique de Kamenge werd onder impuls van de Broeders van Liefde in 1979 opgericht en is hét nationale referentiecentrum voor Geestelijke GezondheidsZorg (GGZ) in Burundi.

Het centrum biedt zowel ambulante als residentiële zorg aan mensen met een psychische kwetsbaarheid. 

Het centrum zet momenteel ontzettend hard in op vorming van zijn personeel. Zo is er o.a. het ‘Capacity Building Programme’, een regionaal institutioneel opleidingsprogramma voor centra voor GGZ van de Broeders van Liefde. Via het train de trainer principe zet dit programma o.m. in op de uitwisseling van expertise tussen specialisten van verschillende psychiatrische expertisecentra in de Regio van de Grote Meren (Rwanda, DR Congo, Burundi en Tanzania). Het CNPK speelt daarnaast een cruciale rol in het nationale mental health-GAP programma.

Verslavingszorg is nieuw terrein voor zowel het CNPK als Burundi. De strijd tegen drugs wordt grotendeels uitgevoerd door de politie en er is geen geschikte structuur om iemand in staat te stellen te detoxen/te behandelen. Hier wil het CNPK nu op inspelen in nauwe samenwerking met Multiversum, zijn zustervoorziening. Als specialist in de verslaving wil Multiversum hen ondersteunen door personeel op te leiden en medicatie en materiaal te voorzien.

Breng hier je stem uit voor dit project

 

Website

www.hartvoorggzburundi.be
0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties