Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X
Ontdek alle projecten

De projecten

Schools For Malawi: opleiding kleuterjuffen

Wat houdt het project in?

Dit project heeft als doel ondersteuning te bieden aan de activiteiten van het vormingscentrum Chilangoma. Het vormingscentrum richt zich op de opleiding van de kleuterjuffen van 19 naburige kleuterscholen. De kleuterjuffen worden aangeduid door de 'Chiefs' van de dorpsgemeenschappen en doen dit volledig vrijwillig. De meeste kleuterjuffen hebben hoogstens het lager onderwijs doorlopen en krijgen dankzij dit project de kans op extra vorming.

Het vormingscentrum is gemachtigd door het Ministerie van gender, kinderen, mindervaliden en welzijn, om getuigschriften uit te reiken na het volgen van een geslaagde vorming. Dit is voor de kleuterjuffen een volgende stap om van de overheid een loon te kunnen ontvangen. Dit geeft in eerste instantie de kans aan 32 vrouwen naar meer zelfstandigheid en een basisinkomen.

Het kleuteronderwijs in ruraal gebied kan zo op een meer kwaliteitsvolle manier ondersteund worden. Hierdoor krijgen de kleuters de juiste basis mee om te starten in het lager onderwijs en verhoogt dit hun kans om het lager onderwijs succesvol af te ronden.

Breng hier je stem uit voor dit project

 

Website

www.schoolsformalawi.com 

0
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties