Deel op facebook
Deel op X
Deel op facebook
Deel op X

Geef jouw mening

Laten weten wat jij vindt van het proefproject.

55
32

Deze meningen werden reeds ingediend

Willekeurig Populair Recent
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 55 bijdragen
Dynamische verbodsborden
De invoering van een verkeersfilter roept altijd weerstand op bij sommigen. Men moet immers zijn gewoontes veranderen en dat vraagt vrij veel inspanning van onze hersenen. Zodra mensen gewoon zijn aan de nieuwe situatie verdwijnt de meeste weerstand vanzelf en beginnen steeds meer mensen de voordelen te zien. Met dynamische verbodsborden is er weinig of geen gewenning en wordt men voortdurend geconfronteerd met de veranderende omstandigheden. Men is verplicht om steeds naar het uurwerk te kijken en na te denken welke route men zal mogen of moeten nemen. Men blijft focussen op de nadelen en blijft blind voor de voordelen die beperkt zijn in tijd. Daarom is een permanente verkeersfilter voor iedereen veel gemakkelijker te aanvaarden dan een dynamische.
Leo D.
0 0
lees meer
Kafka
Hoe is dit mogelijk! Men maakt het de burgers van Mortsel die werken buiten Mortsel moeilijker en moeilijker. Waar stopt dit?
Luc V.
0 1
lees meer
Pas eerst de situatie aan de Mechelsesteenweg-Statielei-Antwerpsestraat aan voor andere wegen af te sluiten!
Zoveelste knip die het quasi onmogelijk maakt om Mortsel te passeren. Alle verkeer wordt via Mechelsesteenweg-Statielei-Antwerpsestraat gepusht waardoor het kruispunt Gemeenteplein nog meer verzadigd wordt. Verbeter eerst de situatie daar voor alle andere wegen af te sluiten! Al eens gedacht om de tramlijn ondergronds te steken. In antwerpen doen ze dat met veel succes. Zou veel problemen oplossen. Dan moeten mensen niet andere wegen zoeken om dit verkeersinfarct op het gemeenteplein te omzeilen!
Jan O.
0 0
lees meer
Achteruitgang voor de fietsers
Door het stukje Floralaan één richting te maken, rijden er nu bijzonder veel auto's via de 'echte' Floralaan naar de Mechelsesteenweg, of via de Christus Koninglaan naar de Molenstraat. Die wijk van de Floralaan is daar niet op voorzien, en als fietser word je er nu van je sokken gereden door allemaal gefrustreerde autorijders. Dat het daar fietstraten zijn wordt door iedereen genegeerd. Het punt in de Molenstraat waar de auto's uitkomen is sowieso al een ramp om als fietser af te slaan en over te steken, en is nu nog vele malen erger door de gigantische stroom auto's tijdens de spits. En die straten zijn 's morgens extra druk voor fietsers voor de Parkschool en andere scholen. Net zoals andere aanpassingen aan het verkeer in Mortsel de laatste jaren (bijv. lichtenregeling aan Hof Savelkoel wijk), zorgt dit ervoor dat het verkeer zich verplaatst naar andere punten die er niet op voorzien zijn, met de zwakke weggebruikers als slachtoffer.
Nicolas M.
0 0
lees meer
Veiligheid voor fietsers veel beter zo
Waarom laten we toe dat doorgaand verkeer onze woonwijken doorkruisen op weg naar activiteiten buiten onze stad? In steden worden wijken verkeersarm/ vrij gemaakt. Hebben gemeenten en dorpen daar geen recht op? Ik ben heel opgelucht met deze knip: overstekende fietsers van en naar de scholen op de Mechelsesteenweg lopen nu toch iets minder het risico om door een gejaagde pendelaar van de weg te worden gereden. Woonwijken zijn er voor de bewoners en de zwakke weggebruikers. Dus ook de Prins Leopoldlei. Er mag van mij nog explicieter voor de bewoners worden gekozen.
Nathalie V.
0 1
lees meer
Niet vrij verplaatsen eigen wijk en meer druk op andere straten
We zijn met bewoners van omliggende straten niet meer vrij om te verplaatsen voor dagelijks verkeer en parkeren. Ik moet onnodig 2x rondrijden en op de Mechelsesteenweg is het veel langer aanschuiven nu. Drukte verplaatst zich naar omliggende straten Floralaan, Prins Leopoldlei (fietsveilige straat), Molenstraat enz. Uren zijn onaangepast. Uren zijn beter 7.30 u tot 9u en 15.30 tot 18u. Nummerplaatherkenning voor bewoners zoals in Edegem kan ook een oplossing zijn indien dit project perse moet doorgaan. Maar liever gewoon verbod verwijderen! Het probleem wordt verplaatst en bewoners moeten omwegen maken en in langere file staan.
Line M.
0 0
lees meer
Een schoolvoorbeeld van identitaire particulariteit.
Een hele wijk gijzelen door exponentieel betuttelende maatregelen te treffen die uiteindelijk enkel hinder, frustratie en verkeersonveilige toestanden veroorzaken. Velen kunnen zich niet de luxe permitteren om met de fiets of te voet naar het werk te gaan en dienen, hoe eigenaardig ook, hun woon-werkverkeer met de wagen af te leggen tijdens het spitsuur. Dat je al die buurtbewoners op deze wijze marginaliseert vind ik een stadsbestuur onwaardig en tendentieus. Al 30 jaar woon ik in de Christus Koninglaan, een straat die tijdens de spitsuren effectief wat drukte absorbeert maar waar ik het gevoel heb dat het grotendeel van het doorgaand verkeer zich hoffelijk en verkeersvriendelijk gedraagt. Wat mij betreft blijven al deze automobilisten welkom om de Christus Koninglaan te doorkruisen, een straat toegankelijk voor iedereen zoals trouwens alle straten zouden moeten zijn. Heel de buurt wordt nu verplicht de meest onveilige oversteekplaats van Mortsel te trotseren via de Molenstraat of via de Mortselveldenlaan, om zo de files op de Mechelsesteenweg aan te dikken om dan via de Prins Leopoldstraat terug op de Markt te geraken om dan minstens een half uur later op de krijgsbaan te geraken en bovendien langs 3 oversteekplaatsen voor fietsen te passeren. Onbegrijpelijk!
Baudouin S.
0 1
lees meer
Gevolg van de knip in de Floralaan: Stadsplein staat vol.
Ook voor onder andere Prins Leopoldlei en stadsplein zorgt de knip voor een nieuw verkeersinfarct. Verschuiving van het probleem: is dit de oplossing, stadsbestuur?
jo m.
0 0
lees meer
TEGEN. Los het op thv Krijgsbaan.
Zeer verwarrend. Woon in de Lusthovenlaan en heb al 3x rechtsomkeer gemaakt omdat er niet onder staat van hoe laat tot hoe laat geldig is. Laat het Morstel uitgaande verkeer thv Krijgsbaan richting Antwerpen gewoon iets langer groen krijgen zodat het kruispunt met liersesteenweg niet steeds geblokkeerd wordt! Dit is volgens mij de reden van het sluipverkeer. Je kan niet blijven knippen of 1 richting maken. Het is een ramp om in Morstel te wonen en richting Wijnegem weg te moeten.
Jan W.
0 1
lees meer
Onnodig
Het is onnodig om dit bord hier te zetten. het zorgt voor meer verkeer in de rustige floralaan en het zorgt er ook voor dat meer mensen rond moeten rijden via de kerk.
Victor N.
0 0
lees meer
Floralaan
Negatief tegenover Floralaan project. Het is verschuiven van het verkeer. Gewoon belachelijk.
Bettina D.
0 0
lees meer
Floralaan enkelrichting + Prins Leopoldlei afgesloten = sterk denkwerk Mortsel
Straten voor een stuk enkelrichting maken lost niets op, het verlegt het probleem en maakt het gewoon erger. De auto's gaan niet wegblijven. Veel verkeer komt gewoon uit Mortsel zelf. Mensen moeten weg kunnen ipv opgesloten te worden in hun eigen wijk(of onnodig te moeten rondrijden), met alle gevolgen voor de Molenstraat en Sint Benedictusstraat. Hoe lang gaat het duren voor ze daar (terecht) beginnen klagen? Of gaan we die straten ook enkelrichting maken?
Seth M.
0 0
lees meer
Verschuiving van het probleem.
Hoe kortzichtig is het om het probleem van de ene straat naar de andere te verschuiven. Er is nu massaal veel sluipverkeer naar de Prins Leopoldlei (is bovendien een fietsstraat en zorgt voor onveilige situaties). Wat is de volgende stap? Verplaatsen naar de volgende straat? Graag uniforme aanpak: ofwel nergens sluipverkeer mijden, ofwel in alle woonwijken/woonstraten.
joke d.
0 0
lees meer
Verschuiven van het probleem en meer files op hoofdbanen
Ik woon zelf op de Floralaan en vind dit een onpraktische oplossing. Ten eerste zijn de periodes waar je niet in de straat mag veel te lang. om 8u40 is er niemand meer in de buurt om files te veroorzaken en hetzelfde geldt voor s'avonds. Laat dat stuk toch gewoon open voor het verkeer. Als er al file was dan was het niet zo erg. We wonen nog steeds in een stad en daar hoort nu eenmaal verkeer bij. Het feit dat je niet door dat stukje van de floralaan mag rijden tijdens bepaalde uren is enkel frustrerend en verlegt het probleem naar de straten rondom ipv 5min aan te schuiven moet je nu rondrijden en 20min langer erover doen.
Joyce C.
0 0
lees meer
Nog steeds dramatisch
Plein vol auto's, prins leopoldlei vol , statielei vol en Grotenhof ook.
joke d.
0 0
lees meer
Handhaving
Gisteren ( 13 december) heb ik een beperkte telling verricht bij de knip. Tussen 15 u en 16.30 u negeerden 83(!) voertuigen het verbodsbord. Zonder handhaving is deze knip zinloos.
Guy v.
0 1
lees meer
Zwarte dag
Honderden bewoners van de Floralaan, Tommeltlaan, Mortselveldenlaan, Oudebaan en Mechelse steenweg kunnen hun eigen wijk niet meer verlaten ’s morgens en ’s avonds. De stad zegt dat de aanleiding van de knip het “sluipverkeer” is. Daarbij deze vragen/opmerkingen: • Er zijn geen recente metingen, enkel die van ca. 2 jaar gleden. • Hoeveel verkeer in een straat is “te veel”? Hangt dit af van wie er in de straat woont? Van wie er klaagt? Een “knip” invoeren vermindert het verkeer in de buurt niet, het verlegt het. • Hoe weten we of het om verkeer van binnen of van buiten de wijk gaat? Er wonen honderden mensen in de betroffen wijk. • Als dit verkeer een probleem is in de voornoemde straten, waarom is het dan geen probleem in de straten die dit verkeer opvangen na de knip (Prins Leopoldlei, Molenstraat, Sint-Benedictusstraat)? • Hangt de invoering van een “knip” af van hoe veel mensen er klachten formuleren? Hoe weet de stad hoe alle bewoners er over denken, als er geen reële bevraging of enquête wordt gehouden? Een “proefproject” invoeren (met dure dynamische borden) zonder persoonlijke bevraging, plaatst de bewoners voor een voldongen feit dat moeilijk terug te draaien is. Het probleem van de file (op relatief korte momenten ’s morgens en ’s avonds, op de plaats van de knip) wordt niet veroorzaakt door te veel verkeer in de wijk, maar door de slechte doorstroming aan de fietssnelweg op het stadsplein. Het buurtcomité van de Floralaan wil de knip weg!
Wilfried W.
0 2
lees meer
Voorstander van de knip in het korte stukje van de Floralaan
Eindelijk worden er inspanningen gedaan om het sluipverkeer tijdens de spitsuren in de Mortselveldenlaan en de Christus Koninglaan te verminderen. Spijtig dat 50% van de automobilisten momenteel alle regels aan hun laars lappen en tijdens de spitsuren door onze FIETSSTRAAT blijven snorren zonder rekening te houden met de verkeersborden (maximum snelheid en enkelrichting tijdens ochtend- en avondspits).
Geert P.
0 1
lees meer
Verschuiving van het probleem naar de omliggende straten
Sinds de doorvoer van de twee knippen ervaar ik als buurtbewoner een enorme toenamen van verkeer in de Sint Benedictusstraat. Verder zoeken de automobilisten hun uitweg ofwel via de Hollandse tuin ofwel via de Vestinglaan om het stoplicht aan Stadsplein te vermijden. Beide lokale woonstraten van de laagste categorie waar doorgaand verkeer niet op zou mogen zitten. Dit uit zich in gevaarlijks situaties voor de zwakkeweggebruikers in de omgeving van Hof ter Linde, Hollandse tuin en Vestinglaan. De autobestuurders houden zich overduidelijk niet aan snelheidsbeperking van 30km/u en razen door deze woonstraten als zot. Als fietser wordt je vaak van de baan gereden. Voor voetgangers stoppen ze aan het zebrapad van Vestinglaan/Meermine ook niet. Als je daar wilt oversteken in de spitsuren is het met risico voor jouw leven. De voorrang van rechts (van de kant van Meermine) wordt ook regelmatig afgepakt met gevaarlijke situaties tot gevolg. Verder wordt het probleem ook doorgeschoven naar de kruispunten van Vestinglaan en Hollandse tuin met de Liersesteenweg (beide niet- lichtgeregelde kruispunten die niet ingericht zijn voor doorgaand verkeer). Daar stoppen de automobilisten ook amper voor een fietser of een voetganger, wel voor het gemotoriseerd verkeer op de Liersesteenweg. Dus met een beetje chance kan je daar veilig door. Als je pech hebt moet je opzij springen voor de aangevlogen auto's. Graag ofwel alle straten terug openstellen voor verkeer ofwel alle straten knippen.
Valentina B.
0 0
lees meer
Heeft geen zin, het "probleem" blijft en zadeld omgeving op met nog meer sluikverkeer.
Er is nog steeds file aan de fietstunnel en er is meer verkeer dat via Mortseldorp of P. Leopoldlei rijdt. De fietsoversteekplaats in de Molenstraat heeft nu terug meer verkeer te verwerken en wordt daar gevaarlijker. Indien er niets gedaan wordt om een betere doorstroming te krijgen op de doorganswegen lost zo'n ingreep niets op. Het dynamische bord is trouwens vlak voor andere verkeersborden geplaatst, zodat deze niet voldoende zichtbaar zijn voor het verkeer. Het zorgt dat ik 3 keer langer in mijn wijk moet rondrijden als ik deze richting uit moet (boodschappen, familiebezoek etc.). Omdat de politiek alles heeft vastgezet heeft de automobilist geen andere keuze dan sluikwegen te gebruiken. Trouwens, het grootste deel daarvan is onderweg voor te gaan werken om deze maatschappij te laten draaien, zij betalen via belastingen onze welstand en jullie gaan deze dan belemmeren...
Erik D.
0 1
lees meer
Wat is het volgende?
Hoe meer er geknipt wordt, hoe meer andere straten belast worden. Stop met wegen af te sluiten voor verkeer. Mensen die in Mortsel zijn tijdens de spits, zijn daar omdat ze geen andere keuze hebben. Niemand komt voor zijn plezier door Mortsel gereden. Door deze knip zullen vooral de Prins Leopoldlei, de Molenstraat en de St Benedictusstraat (en miss Mortsel dorp en verder?) onder druk komen te staan. Mensen gaan alternatieve wegen zoeken, met als gevolg nog langere files. Ik woon zelf in de Floralaan, ik verneem graag welke weg ik nu best neem om naar mijn werk in Lier te rijden, sowieso zal ik ergens in een file terechtkomen. Of langs Hove rijden, dat kan ook. Maar hoe lang zal het duren tegen dat ze daar een knip invoeren? Een ander punt, alweer de gebrekkige communicatie van de stad Mortsel. We zijn vandaag woensdag en nergens staat aangegeven dat er vanaf maandag een knip is. De chaos is al te voorspellen. To be continued...
Vicky V.
0 1
lees meer
Test lijkt objectief van de proefopstelling te bereiken
Misschien is één week snel, maar de proefopstelling lijkt in ieder geval de leefbaarheid van de omliggende straten te verbeteren. Ik schat dat 50% van het verkeer een andere weg zocht, de andere 50% negeert gewoon het bord en heeft minder last van aanschuiven om op de Liersesteenweg te geraken. Op zich toch al een aanzienlijke reductie van de verkeersdruk. Nog iets te vroeg om in te schatten waar de eerste 50% een alternatieve route zocht en mogelijk voor andere pijnpunten zorgt.
Filip U.
0 1
lees meer
Handhaving
Dit project lost het probleem niet op
Guy v.
0 0
lees meer
Hoe is zoiets in godsnaam mogelijk ?
Zoals héél veel mensen reageren, wordt dit een opeenvolgende verschuiving van het probleem. Tientallen mensen reageren dat de Prins Leopoldlei hun volgende sluipweg zal MOETEN worden. De Prins Leopoldlei is
1) Sinds lang zodanig aangelegd dat er zo goed als geen sluipverkeer mogelijk was tussen de Mechelsesteenweg en de Statielei/Liersesteenweg.
2) Recentelijk zijn er verschillende extra fietsenstallingen aangebracht in de Prins Leopoldlei die expres HET AUTOVERKEER HINDEREN , auto's kunnen elkaar hierdoor NIET KRUISEN op die plekken.
3) De Prins Leopoldlei is een FIETSSTRAAT.
4) Het verkeer gaat gewoon een rondje rijden langs de Prins Leopoldlei, om dan in de Floralaan op EXACT hetzelfde punt uit te komen waar men het stukje enkelrichting heeft gemaakt .... maar dat zullen we DAN wel zien of wat ? Absoluut niet te begrijpen.
Dirk V.
0 2
lees meer
Toon opnieuw willekeurig 24 van de 55 bijdragen