Burgemeestersconvenant 2030

 

In 2020 heeft Mortsel het Burgemeestersconvenant 2030 voor klimaat en energie ondertekend. Zo wil ze een actieve rol opnemen in de uitdagingen die de klimaatverandering ons stelt. Door het convenant te ondertekenen, verbindt een lokaal bestuur zich om de lokale CO2-uitstoot met 40% te reduceren tegen 2030, de lokale veerkracht ten opzichte van de gevolgen van klimaatverandering te verhogen, en de toegang tot veilige, duurzame en betaalbare, zekere en schone energie te verbeteren.

De stad staat er echter niet alleen voor. Ze slaat de handen in elkaar met de provincie Antwerpen en IGEAN om dit energie- en klimaatplan op te stellen. Maar hiervoor hebben ze ook de hulp van inwoners nodig. Avansa zoekt samen met de Stad Mortsel naar enthousiaste inwoners die mee  willen werken aan dit klimaatplan en aan een klimaatvriendelijke gemeente.

In het najaar brengen we geïnteresseerde inwoners samen om acties uit te werken rond de speerpunten ‘Groenblauwe netwerken’ en ‘klimaatneutrale en -bestendige wijken’. Denk concreet aan de onderwerpen water, renovatie, vergroening enz.

Wil je graag mee de handen uit de mouwen steken voor een klimaatvriendelijker Mortsel? Geef je dan op voor de Atmosfeermakers! Het traject onder begeleiding van Avansa regio Antwerpen waar inwoners van Mortsel samen acties uitwerken voor een beter klimaat.

Want het klimaat heeft een impact op iedereen en iedereen heeft een impact op de klimaatverandering. Met concrete acties willen we daar samen iets aan doen!

 

 

Meer info vind je op www.atmosfeermakers.be