home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

Burgemeestersconvenant 2030

 

In 2020 heeft Mortsel het Burgemeestersconvenant 2030 voor klimaat en energie ondertekend. Zo wil ze een actieve rol opnemen in de uitdagingen die de klimaatverandering ons stelt. Door het convenant te ondertekenen, verbindt een lokaal bestuur zich om de lokale CO2-uitstoot met 40% te reduceren tegen 2030, de lokale veerkracht ten opzichte van de gevolgen van klimaatverandering te verhogen, en de toegang tot veilige, duurzame en betaalbare, zekere en schone energie te verbeteren.

De stad staat er echter niet alleen voor. Ze slaat de handen in elkaar met de provincie Antwerpen en IGEAN om dit energie- en klimaatplan op te stellen. Maar hiervoor hebben ze ook de hulp van inwoners nodig. Avansa zoekt samen met de Stad Mortsel naar enthousiaste inwoners die mee willen werken aan dit klimaatplan en aan een klimaatvriendelijke gemeente. Denk concreet aan de onderwerpen water, renovatie, vergroening enz. Want het klimaat heeft een impact op iedereen en iedereen heeft een impact op de klimaatverandering. 

Op 9, 16 en 30 maart brachten we samen met Avansa geïnteresseerde inwoners samen om acties uit te werken rond de speerpunten ‘Groenblauwe netwerken’ en ‘Klimaatneutrale en -bestendige wijken’. De groep maakte uiteindelijk de keuze om in te zetten op meer geveltuinen in Mortsel en meer aandacht te geven aan het installeren van regentonnen.

Op 27 april en 11 mei komt de werkgroep opnieuw samen om concrete acties te plannen om Mortsel groener te maken en de inwoners te motiveren om meer geveltuinen aan te leggen. 

Doe je graag mee ? Stuur dan snel nog een mailtje naar inspraak@mortsel.be.

 

Meer info vind je op www.atmosfeermakers.be

Deel op facebook
Deel op twitter