Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

#Ongehoord!

't Is #ongehoord!

Jongeren anno 2019 die hebben wél wat te zeggen. En wij, van lokaal bestuur Mortsel, luisteren graag! Ben je tussen 12 en 25 jaar? Vertel ons dan jouw verhaal. Zeg ons hoe het is om jong te zijn in Mortsel. Wat je bijblijft, graag doet, minder leuk vindt. Want verhalen die blijven plakken, zijn #ongehoord!

#ONGEHOORD

De huidige invulling van het JOC, het jeugdcentrum in de Lusthovenlaan, blaast dit jaar 19 kaarsjes uit. Dit moment van ‘volwassen worden’ grijpen we aan om te kijken naar de toekomst. We starten daarom een participatietraject op. Want wie kan ons beter vertellen wat jongeren nodig hebben dan de jongeren zelf? Wat jongeren verwachten van een ontmoetingsplaats? Wat de jongeren missen of meer willen zien om zich thuis te voelen?

 

We willen hun stem horen om vervolgens samen een nieuw verhaal te schrijven. Een verhaal dat vandaag plaatsvindt en dat aansluit bij wat er leeft bij de jeugd, vandaag maar ook morgen.

Jongeren aanspreken, dat blijft het uitgangspunt. We startten daarom in oktober met ‘grootschalig luisteren’ en willen zoveel mogelijk jongeren aan het woord laten. 1000 verhalen zoeken we. Verhalen die vertellen hoe een jongere zich nu voelt in Mortsel, wat hij of zij beleeft, wat jong zijn betekent in Mortsel. Elke jongere tussen 12 en 25 jaar krijgt de kans om een verhaal te delen.

Ook in het straatbeeld zal dit zichtbaar worden. We gaan op locatie, naar die plekken waar jongeren vertoeven. We zenden ‘oren’ uit, verhalensprokkelaars die op zoek gaan naar elkeen die een ervaring of beleving wil delen. Hoe meer verhalen hoe beter!

Dit grootschalig luisteren biedt ons inzichten. We doen geen gooi naar wat ‘er leeft bij de jeugd’. We vragen wat er leeft. Samen gaan we in verbinding. We leggen bloot wat goed voelt, en ook wat minder goed zit.

Met deze waardevolle input, gaan we dan bouwen. Bouwen aan een nieuw centrum, dat werkt op wat er écht nodig is in Mortsel.

#ongehoord kadert in het participatietraject van www.mortselbestuift.be.

Deel op facebook
Deel op twitter