Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
Ontdek het thema

De projecten

Schools For Malawi: Project vormingscentrum Chilangoma en Milala (Malawi).

Wat houdt je project net in?

Dit project heeft als doel ondersteuning te bieden aan de activiteiten van het vormingscentrum Chilangoma en Milala en hun onderlinge samenwerking. Vormingscentrum Chilangoma richt zich op de opleiding van de kleuterjuffen van 19 naburige kleuterscholen. De kleuterjuffen worden aangeduid door de 'Chiefs' van de dorpsgemeenschappen en doen dit volledig vrijwillig. De meeste kleuterjuffen hebben hoogstens het lager onderwijs doorlopen en krijgen dankzij dit project de kans op extra vorming.

Vormingscentrum Milala geeft vorming aan hoofdzakelijk vrouwen uit de naburige dorpsgemeenschappen. Tot op heden gaat het vooral over taalklassen waar men kan leren lezen en schrijven en de textielklassen, waar vrouwen leren gebruik maken van een naaimachine. Dit geeft hen de kans om een eigen inkomen te genereren. Het centrum wil graag hun vormingsaanbod uitbreiden met een cursus fietshersteller, motorfiets hersteller, metser en houtbewerker. Het centrum wil zich zo meer richten op de jongeren die geen scholing hebben gehad en de jongeren zo de kans geven om toch een stiel aan te leren.

Wat is de website van het project?

www.schoolsformalawi.com 

Laad eventueel een afbeelding op om het project kracht bij te zetten

1
Log in om te reageren

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u eerst registreren/aanmelden.

Aanmelden

Reacties

Mooi project! Sterke vrouwen zorgen voor een sterke samenleving. Het is wel spijtig dat de kleuterjuffen niet betaald worden voor hun job. Hopelijk vinden ze daar in de toekomst een oplossing voor, zodat ook deze dames "hun boterham" kunnen verdienen met het werk dat ze leveren.