ZOODO is het Mondiaal Project van 2022!

Vorig jaar won Lake Bunyonyi Secondary School de eerste prijs van het Mondiaal Project van het jaar.

Dit jaar geven we de fakkel door aan het project van ZOODO, dat maar liefst 168 van de 424 uitgebrachte stemmen kreeg (online en offline).

ZOODO, actief in Burkina Faso,  wil het onderwijsniveau en de infrastructuur in de basisscholen verbeteren en meer leerlingen laten doorstromen naar het secundair onderwijs. Ze werken hiervoor intens samen met de directeurs van twee basisscholen ter plaatse. Ze voorzien ook persoonlijke financiering voor verschillende studenten van het secundair en het hoger onderwijs en ondersteunen hen in de aankoop van studieboeken en andere schoolbenodigdheden. Hun eerste leerling studeert ondertussen aan de universiteit!

En ze gaan nog verder dan dat. Voor de meisjes worden hygiënepakketten voorzien om het schoolverzuim te verminderen. Omdat drinkbaar water levensnoodzakelijk is voor de kinderen én hun families, gaven ze ook steun voor het herstellen van de waterpomp. ‘Lege buiken geven dove oren’, zegt directeur Augustin. En omdat het overheidsgeld niet volstaat om een dagelijkse maaltijd te voorzien, heeft ZOODO hier ook voor bijgedragen.

Het is het derde jaar dat Mortsel met trots dit project steunt, we zijn blij dat ze met deze extra 1000 euro nog meer kinderen kunnen helpen om een mooie toekomst op te bouwen.