Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter
home-page
Deel op facebook
Deel op twitter

ZOODO is het Mondiaal Project van 2022!

24-11-2022

Vorig jaar won Lake Bunyonyi Secondary School de eerste prijs van het Mondiaal Project van het jaar. Dit jaar geven we de fakkel door aan het project van ZOODO, dat maar liefst 168 van de 424 uitgebrachte stemmen kreeg (online en offline). ZOODO, actief in Burkina Faso,  wil het onderwijsniveau en de infrastructuur in de basisscholen verbeteren en meer leerlingen laten doorstromen naar het secundair onderwijs. Ze werken hiervoor intens samen met de directeurs van twee basisscholen ter plaatse. Ze voorzien ook persoonlijke financiering voor verschillende studenten van het secundair en het hoger onderwijs en ondersteunen hen in de aankoop van studieboeken en andere schoolbenodigdheden. Hun eerste leerling studeert ondertussen aan de universiteit! En ze gaan nog verder dan dat. Voor de meisjes worden hygiënepakketten voorzien om het schoolverzuim te verminderen. Omdat drinkbaar water levensnoodzakelijk is voor de kinderen én hun families, gaven ze ook steun voor het herstellen van de waterpomp. ‘Lege buiken geven dove oren’, zegt directeur Augustin. En omdat het overheidsgeld niet volstaat om een dagelijkse maaltijd te voorzien, heeft ZOODO hier ook voor bijgedragen. Het is het derde jaar dat Mortsel met trots dit project steunt, we zijn blij dat ze met deze extra 1000 euro nog meer kinderen kunnen helpen om een mooie toekomst op te bouwen.

Wie wint er dit jaar de Prijs Mondiaal Project van het jaar?

18-10-2022

In 2021 organiseerden we voor de eerste keer de stemming voor de Prijs Mondiaal Project van het jaar. Met maar liefst 353 stemmen won Lake Bunyonyi Secondary School Project de prijs voor Mondiaal Project van het jaar! Zij kregen een mooi aandenken en 1000 euro extra steun om hun project te realiseren. Lees je graag meer? In ons stadsmagazine M van januari-februari 2022 op p. 5 vind je nog een interview met Els, één van de trekkers van het project (www.mortsel.be/M). Dit jaar organiseren we opnieuw een stemming. Voor de mensen die niet online kunnen stemmen, is er een stembriefje voorzien in het stadsmagazine M van november-december. Ook in de bibliotheek kan gestemd worden. Op 23 november nodigen we de ambassadeurs van alle voorgestelde projecten uit, om de winnaar bekend te maken.

College keurt Mondiale Steun 2022 goed.

27-09-2022

De stad Mortsel maakt elk jaar een budget vrij voor projecten rond ontwikkelingssamenwerking, die zich inzetten voor het realiseren van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen. Op 26 september keurde het college van Burgemeester en Schepenen de verdeling van de subsidies voor de Mondiale Steun van 2022 goed. Naast de steun voor noodhulp (reeds in het voorjaar uitbetaald voor steun aan Oekraïne) en de jaarlijkse steun aan de koepel 11.11.11, werden er ook 10 aanvragen Zuidsteun goedgekeurd voor: Rikolto, Oxfam, Schools for Malawi, Kebene, ZOODO, Projecten voor Afrika, Lake Bunyonyi Secondary School, Dilolo (via de Parochies van Mortsel), steungroep straatkinderen AMAR en Matumaini Katanga.  En nu mag de burger beslissen! Welk project verdient dit jaar de titel 'Mondiaal Project van het jaar 2022' en een extra subsidie van 1000 euro? Vanaf 24 oktober tot 11 november kan elke burger op maximaal 3 projecten stemmen. Het project met de meeste stemmen wint. Meer info? www.mortsel.be/mondiaal   

Meer nieuws & activiteiten

Prijs Mondiaal Project 2022

Kies welk project ontwikkelingshulp de 'Prijs Mondiaal Project 2022' verdient! Je kan op maximaal 3 projecten stemmen.

Ontdek de projecten en stem tot en met 11 november

Mondiaal 2022

Welk project ontwikkelingshulp wint dit jaar de prijs Mondiaal Project van het jaar?

Indienen projectaanvragen Zuidsteun

1 september 2022

Toekenning mondiale steun door College Burgemeester en Schepenen

26 september 2022

Einde stemronde

11 november 2022

Bekendmaking winnaar en viering Prijs Mondiaal Project van het Jaar

23 november 2022