Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op facebook
Deel op twitter
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Nog even de categorieën op een rijtje!

Verenigingen kunnen zichzelf, elkaar, hun leden of vrijwilligers nomineren voor 5 categorieën: 

M-top

Welke vereniging van Mortsel onderscheidde zich in het jaar 2022, op alle gebied, van alle anderen. Wie was de tofste, de beste, de standvastigste, … kortom dé vereniging of socio-culturele organisatie van 2022.

Meer dan

Deze titel is voor de vereniging of organisatie die de eigen grenzen losliet en zichzelf oversteeg. Ze reikte de hand uit naar de maatschappij en trad buiten de eigen werking. Ze zorgde voor verbondenheid en toonde maatschappelijk engagement. Mensen werden hierdoor bij elkaar gebracht.

M-DOD

DOD, dat zijn Duurzame OntwikkelingsDoelstellingen. M-DOD is dus voor de vereniging die zich in Mortsel onderscheidde van de andere verenigingen door voluit in te zetten op duurzaamheid. Dit jaar stonden 3 doelstellingen centraal :

DOD 10: ongelijkheid verminderen

DOD 12: verantwoorde consumptie en productie (Fairtrade, lokaal...)

DOD 13: klimaatacties (en afval vermijden, andere klimaatacties ...)

M-krak

Iedereen is gelijk, maar eentje sprong er toch uit. Wie behaalde een sport- of cultuurprijs waarmee hij of zij zich vereeuwigde in het collectief geheugen van de club of vereniging, en ver daarbuiten. Welk talent werd in 2022 ontdekt en staat te trappelen om hiermee de komende jaren de wereld te verbazen.

Alle Mortselaars mogen genomineerd worden in deze categorie, ook als ze actief zijn in een vereniging buiten Mortsel! 

M/V - Mortsel Vrijwilliger

Geen enkele vereniging overleeft zonder tomeloze inzet van de mensen achter de schermen. Tijd om hen uit de coulissen te halen en ze te bedanken. Wie is met andere woorden jullie steun en toevertrouwen. Wie doet de was, draagt zorg voor materialen, draagt nieuwsbrieven rond en biedt daarnaast nog hulp op de meest uiteenlopende gebieden en dat allemaal geheel vrijwillig?

 

Vooraleer je aan de slag gaat om jouw nominaties voor te dragen, willen we je nog even dit zeggen

  1. Zeg steeds waarom je een vereniging nomineert voor een categorie. Dat hoeft geen drie pagina’s lange motivatiebrief te zijn, gewoon een woordje uitleg. Misschien kennen we de vereniging die jij voordraagt minder goed. Argumenteer dus duidelijk waarom deze vereniging de nominatie verdient.
  2. Niet alleen leden van verenigingen nomineren. Ook als burger die geen lid is van een vereniging, kan je verenigingen nomineren.
    Niet alleen leden van verenigingen stemmen. Ook als burger kan je een stem uitbrengen.
  3. De categorieën zijn nieuw. De eerste drie betreffen de vereniging of organisatie als geheel, de twee laatste richten zich tot individuen.

SPELREGELS VOOR HET STEMMEN

Je mag 1 stem uitbrengen per genomineerde en je mag op maximaal 3 genomineerden per categorie stemmen. Je kan dus in totaal 15 stemmen uitbrengen, verdeeld over de 5 categorieën.

Tot 31 januari mag er gestemd worden.

Deel op facebook
Deel op twitter