home-page
home-page
Ga terug naar het overzicht van nieuwsitems

Proefopstelling dynamisch bord Kerkstraat

Enige tijd terug kwam er een proefopstelling waarbij een stukje Kerkstraat enkelrichting werd gemaakt tussen de Lepelstraat en de Borsbeeksebinnenweg. Verder in de Kerkstraat kwamen er wegversmallingen en Berlijnse kussens om het verkeer te vertragen. Sindsdien werd de proefopstelling geëvalueerd, zowel door het studiebureau als door vele omwonenden, die ons via de infotentoonstellingen of via het platform Mortsel Bestuift hun ervaringen doorgaven. Die meningen waren zeer verdeeld.

In juli 2023 informeerden we jullie reeds van het feit dat we een compromis uitwerkten, waarbij we in de Kerkstraat de enkelrichting behouden, maar beperken in de tijd. Dat doen we door middel van een dynamisch verkeersbord. Tijdens de drukke momenten zal er dus nog steeds enkelrichting zijn, maar niet langer continu.

 

Concreet wil dat zeggen dat het stukje Kerkstraat enkelrichting blijft:

  • op weekdagen tussen 07.00 uur en 10.00 uur
  • op weekdagen tussen 15.00 uur en 19.00 uur

 

Het stukje Kerkstraat zal opnieuw dubbelrichting worden:

  • op weekdagen, buiten bovenvermelde uren;
  • in weekends;
  • in schoolvakanties.

 

Dit proefproject werd twee maanden geleden aangekondigd, maar helaas moesten we even wachten op de levering van de dynamische verkeersborden. Ondertussen werd de plaatsingsdatum echter concreet.

Het dynamische bord zal worden geplaatst en geïnstalleerd in de eerste twee weken van oktober. Dat wil zeggen dat deze regeling in voege gaat vanaf 16/10/2023.


Het korte stukje Floralaan tussen Stadsplein Zuid en parking Vismarkt op de Christus Koninglaan zal ook enkelrichting worden, eveneens beperkt in de tijd volgens dezelfde uurregeling als in de Kerkstraat. De rijrichting zal daar zijn van het Stadsplein naar de Christus Koninglaan toe. Ook deze dynamische borden zien we opnieuw als een proefproject met een testperiode tot begin 2024.

Uiteraard zijn we zeer benieuwd naar jullie ervaringen als buurtbewoner met dit nieuwe proefproject. In het voorjaar van 2024 zullen we dit proefproject immers evalueren. Dan organiseren we nieuwe verkeerstellingen, maar ook jullie mening als buurtbewoner is daarbij belangrijk. We nodigen jullie dan ook allemaal uit om jullie ervaringen – zowel negatief als positief – opnieuw met ons en met elkaar te delen via het dit platform.Dat kan nu reeds, maar we zijn ook zeer benieuwd naar jullie mening wanneer het proefproject al enkele maanden in werking is. Je mag dus zeker op verschillende momenten een ervaring delen via dit platform.

Geef hier je mening

Deel op facebook
Deel op twitter
[MISSING STATIC] entries_show_cta_can_share_insta