Atmosfeermakers?

Zin in actie? Een hart voor het klimaat? Doe dan mee op ons startevenement Atmosfeermakers!

Op zaterdag 2 oktober 2021 nodigen we iedereen in Mortsel uit voor het startevenement van ‘Atmosfeermakers’; het project waar inwoners samen klimaatacties uitwerken voor Mortsel*. 

Van 10u-14u kan je in en rond de Parkschool (Lusthovenlaan 12) komen proeven van een klimaatvriendelijk Mortsel. Je krijgt er info over de acties die de stad zelf in petto heeft, maar je kan ook inspiratie opdoen over wat je als burger zelf kan doen. Denk aan de thema’s water, renovatie, vergroening enz. Heb je vragen of ideeën over deze onderwerpen, dan kan je die kwijt aan de diverse infostanden of tijdens de inspirerende safari’s op de site.

Vanaf 1 september 2021 kan je inschrijven voor dit startevent op deze website.

We voorzien tijdens de uren van het startevenement kinderopvang voor kinderen tot 6 jaar oud in de Rode Kubus. Wil je hiervan gebruik maken? Geef dit dan zeker ook aan tijdens je inschrijving.

Vanaf 18 september 2021 verzamelen we ook graag digitaal alvast enkele ideeën en mogelijke acties. Ook daarvoor kan je op hier, op Mortsel bestuift/atmosfeermakers terecht.

Heb je na het startevent de smaak helemaal te pakken en wil je graag mee verder de handen uit de mouwen steken voor een klimaatvriendelijker Mortsel? Geef je dan op voor Atmosfeermakers!-traject! Dit actief participatietraject onder begeleiding van Avansa regio Antwerpen waar inwoners van Mortsel samen acties uitwerken voor een beter klimaat, bestaat uit minstens 2 en maximum 3 sessies per speerpunt.

Blokkeer dan alvast volgende data in je agenda: 

groen/blauwe netwerken: 

  • 27 oktober 2021
  • 17 november 2021

woningen/wijken

  • 1 december 2021
  • 15 december 2021

 

 

 

Want het klimaat heeft een impact op iedereen en iedereen heeft een impact op de klimaatverandering. Met concrete acties willen we daar samen iets aan doen!

Tot dan!

 

*Atmosfeermakers is een project in het kader van de Burgemeestersconvenant 2030 in samenwerking met Lokaal Bestuur Mortsel, IGEAN, Provincie Antwerpen en Avansa regio Antwerpen.